• Start
  • Reportages
  • "Cantate Domino" sluit zijn jubeljaar af met een originele formule!

Cultuur In Beeld zoekt medewerkers om mee te helpen om ons cultureel patrimonium in beeld te brengen.
Schrijft u graag over wat er te doen is in ons Vlaanderen? Dan is dit mogelijk uw ding.
U komt terecht in een leuk team.. Interesse? mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

"Cantate Domino" sluit zijn jubeljaar af met een originele formule!

Het koor "Cantate Domino" werd 60 jaar geleden opgericht in het Sint-Maarteninstituut te Aalst en sindsdien bleef het koor onlosmakelijk verbonden met het “Klein College”. De rekrutering, de dagelijkse repetities voor en na de lesuren én tijdens de middagpauze én op zaterdagmorgen: alles gebeurde en gebeurt binnen de schoolmuren. Daarnaast is er ook de verbondenheid via de dirigenten: Kanunnik Michaël Ghijs was priester-leraar aan de school en huidig dirigent, tevens oud-leerling, Andries De Winter is er nu leraar godsdienst. Het traditionele kerstconcert (het “SMI-kerstconcert”) geldt als de jaarlijkse dankbetuiging van het koor voor die nauwe samenwerking.

Op 3 mei 2019 werd dit "Jubeljaar" voor de eerste maal gevierd met een passend concert. In de bijbehorende videoreportage kan u het koor van Cantate Domino samen met de medewerking van een reeks oud-zangers dit uitzonderlijk jaar gestalte zien geven. Het was een gevarieerd programma, met als titel: “De Stem in al haar facetten”.

Videoproductie: Jan Waegeman

18 december 2019: Sint-Martinuskerk, Aalst, 20 u.

Voor de afsluiter van dit jubeljaar wordt er gekozen voor een originele formule. Naast het huidig koor en enkele professionals zullen tevens andere leerlingen van het Sint-Maarteninstituut aan bod komen.

Tickets en info: https://www.cantatedomino.com/index.php/site/agenda

0
0
0
s2smodern