• Start
  • Reportages
  • Fietsstallingen verheven tot kunst! Zo zag u het nog nooit!

Cultuur In Beeld zoekt medewerkers om mee te helpen om ons cultureel patrimonium in beeld te brengen.
Schrijft u graag over wat er te doen is in ons Vlaanderen? Dan is dit mogelijk uw ding.
U komt terecht in een leuk team.. Interesse? mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Fietsstallingen verheven tot kunst! Zo zag u het nog nooit!

Vijf Gentse scholen (BuSO Wagenschot, CVO Gent, CVO Kisp, Edugo Glorieux en GO! Groenkouter) voorzien in een opleiding lassen, hiervoor namen zij de creatieve uitdaging aan om binnen het project 'Weld·in·Gent' zelf unieke fietsenstallingen te ontwerpen en te realiseren.
De resultaten zijn een knap staaltje van creativiteit, het zijn echte kunstwerken geworden wat het stadsbeeld een extra mooie uitstraling zal geven.
Van 20 april tot en met 28 april kan het grote publiek de resultaten van dit unieke project komen bewonderen op de binnenkoer van de Sint-Pietersabdij.

Onze reporter Luc was aanwezig tijdens de openingsreceptie die plaats had op vrijdag 19 april op de binnenkoer van de Sint-Pietersabdij. Bij deze opening ontvangen alle leerlingen en cursisten een oorkonde uit handen van schepen van Onderwijs Elke Decruynaere.

In de video reportage geven leraren, schepenen en creatievelingen meer uitleg over hun project, zo kan u met voorkennis een bezoekje gaan brengen...

Camera/edit: Luc Van Vreckem
Artikel: Alain Buyle