Cultuur In Beeld zoekt medewerkers om mee te helpen om ons cultureel patrimonium in beeld te brengen.
Schrijft u graag over wat er te doen is in ons Vlaanderen? Dan is dit mogelijk uw ding.
U komt terecht in een leuk team.. Interesse? mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

"Lolitas" een toneelstuk van VZW De Derde Verdieping

lolitas2.jpg

VZW De Derde Verdieping, uit Nieuwerkerken, bracht een geslaagde opvoering over een verhaal van misbruik, bedrog, ontkenning en onbegrip. Op een ludieke en loslippige manier werden de aanwezigen getrakteerd op een verhaal van overleven. Het taboe om prostitutie en kindermisbruik te verzwijgen, werd met een kwinkslag door deze vereniging netjes omzeild.

Regisseur Viviane Corthals was duidelijk niet aan haar proefstuk toe. In een één uur durende voorstelling deed zij met haar collega’s menig aanwezige lachen of de wenkbrauwen fronsen. De interactie met de toeschouwers was een dankbare surplus in deze opvoering. De grappig gebrachte muzikale intermezzo’s van Jan Frans Lindemans en Lesley Coppens, zorgden ondanks de zware thema’s voor een luchtige sfeer. Enya De Stobbeleir gaf met volle overgave gestalte aan prostituee ‘Nicky’ Voor wie deze mensen nog niet aan het werk zag, hier alvast enkele sfeerbeelden.

Heb je zin om met hen samen te werken, voor of achter de schermen, dan kan dat.
Gewoon even mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of GSM nr : 0497 / 203 447

Artikel en reportage : Guy Van Vaerenbergh

Tags: Cultuur, Theater, VZW De Derde Verdieping