Cultuur In Beeld zoekt medewerkers om mee te helpen om ons cultureel patrimonium in beeld te brengen.
Schrijft u graag over wat er te doen is in ons Vlaanderen? Dan is dit mogelijk uw ding.
U komt terecht in een leuk team.. Interesse? mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Alkuone brengt wervelend spektakel ‘Anno’ naar de kerk!

Alkuone-anno-foto.jpg

Alkuone zag eenenzestig jaar geleden het levenslicht in Aalst.  Een groepje jongens uit de ‘vakschool’ontpopten zich toch heuse vendeliers.
Twaalf jaar na hun ontstaan werden ook meisjes toegelaten, die voor de nodige begeleidende dansjes zorgden.  Enkele decennia later kwamen er ook nog trommelaars bij. Voor deze show, die luistert naar de naam ‘Anno’, toveren de leden en choreografen van Koninklijke Kunstgroep Alkuone, de Sint-Jozefskerk in Aalst om tot een podium van de tijd.  Met behulp van een teletijdmachine nemen ze je mee op weg van de verre geschiedenis naar de nabije toekomst. Tijdens hun reis maken we kennis met Vikings, hoffelijke prinsessen, Tsaren en zoveel meer. Het is een epische voorstelling waar percussie, dans en vendelen gezwind de toeschouwers bekoren. Concept en regie van deze voorstelling waren van de hand van, Rien Schockaert en Renske Vanderbeke. Voorzitter Jan Dockers licht met enige trots toe dat Alkuone een vereniging is waar vriendschappen groeien en gekoesterd worden.  Met hun steeds vernieuwende shows was deze kunstgroep door de jaren heen reeds te gast in 34 landen.  Alkuone is een kweekvijver voor jong talent van Aalsterse bodem die uiteraard steeds op zoek zijn naar nieuw jong talent.  Geniet via deze reportage nog even na van hun succesvolle show ‘Anno’. Wil je meer weten over deze vereniging of voel je je geroepen om je aan te sluiten, surf dan naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.,  Of neem contact met de verantwoordelijke van de ‘ Public Relations’ Sophie Moerenhout - GSM nummer : 0478/ 87.79.28
Artikel en reportage : Guy Van Vaerenbergh

0
0
0
s2smodern