Cultuur In Beeld zoekt medewerkers om mee te helpen om ons cultureel patrimonium in beeld te brengen.
Schrijft u graag over wat er te doen is in ons Vlaanderen? Dan is dit mogelijk uw ding.
U komt terecht in een leuk team.. Interesse? mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Cirk! Aalst Een wervelende samenvatting

Helaas is het weer voorbij gevlogen. Als een wervelend schouwspel van vonken, vuur, klank, licht en andere rariteiten, raasde de jubileum editie van Cirk! Aalst door de charmanste stad van Vlaanderen.

Liefst 30000 bezoekers lieten zich gedwee onderdompelen in de wondere, maar door sommigen miskende, wereld van het straattheater. De voorstellingen die dit jaar geprogrammeerd stonden, waren van wereldklasse. Normaal dat er dan ook op verscheidene plaatsen een foto of videoverbod van kracht was. Alle begrip voor de eisende partijen (artiesten), die hiermee hun spitsvondige acts proberen veilig te stellen tegen platvloers plagiaat. De blikvanger bij uitstek dit jaar, was het kartonnen belfort van 25,55m hoog. De ontwerper vestigde hiermee zelfs een record. Op zondagavond, iets vroeger dan voorzien, wegens de aanhoudende regenval, werd dit unieke kunstwerk tegen de vlakte gewerkt door Aalsterse mankracht. De plaatselijke jeugd mocht zich daarna tegoed doen aan het gesneuvelde kunstwerk en zette hiermee het recyclageproces in gang.

Deze jubileum editie van Cirk! zal nog lang bij vele Aalstenaars in het geheugen gegrift blijven als een spectaculaire en originele editie. Ook verschillende Aalsterse artiesten brachten voorstellingen die zeer geanimeerd of verrassend waren. Laat ons hopen dat deze tiende editie geen einde met climax was, maar een doorstart naar meer.

Artikel : Guy Van Vaerenbergh

Tags: stad Aalst , Cirk