Cultuur In Beeld zoekt medewerkers om mee te helpen om ons cultureel patrimonium in beeld te brengen.
Schrijft u graag over wat er te doen is in ons Vlaanderen? Dan is dit mogelijk uw ding.
U komt terecht in een leuk team.. Interesse? mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Oogstkermis 2018 te Oostakker

Van vrijdag 24 augustus tot en met dinsdag 28 augustus 2018 is het Oogstkermis in Oostakker. Optredens, tentoonstellingen, wieler- en schietwedstrijden, kermis, markten en vooral de Oogststoet op Vlaaiendinsdag doen onze gemeente vijf dagen lang bruisen. Maak er een toffe kermis van en geniet van Oostakkerse Vlaaien!

Na de officiële opening op vrijdag 24 augustus om 20 uur in de tent op het kerkplein, maakt Oostakker zich klaar voor een afgeladen programma voor jong en oud. De Dienst Evenementen en Feesten in samenwerking met de dekenij Oostakkerdorp en het Oogststoetcomité neemt de organisatie terug op zich. Het belooft weer een spetterende editie te worden. De oogstkermis is vooral gekend om de laatste dag van de kermis: vlaaiendinsdag, met een grote antiek-brocante-rommelmarkt, een markt van nieuwe koopwaar én de traditionele oogststoet die de stadskermis in schoonheid afsluit. Drie muziekkorpsen, 40 praalwagens en 600 uitvoerders stellen zich aan het publiek voor.

Na de oogststoet op 28 augustus wordt iedereen uitgenodigd voor gratis vlaai en Rodenbach, en zetten openluchtoptredens het dorp voor een laatste keer feestelijk op zijn kop.

(bron: oostakker.be)

Hieronder nog een reportage van de 2017 editie:

Tags: Folklore, Oostakker

0
0
0
s2smodern