Cultuur In Beeld zoekt medewerkers om mee te helpen om ons cultureel patrimonium in beeld te brengen.
Schrijft u graag over wat er te doen is in ons Vlaanderen? Dan is dit mogelijk uw ding.
U komt terecht in een leuk team.. Interesse? mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Open Atelier Affligem (part one)

Open Atelier geeft een dertigtal kunstenaars de kans om hun werk te tonen aan het grote publiek. Hierbij mogen ze gebruik maken van verschillende kunstzinnige locaties. De Bellemolen, Villa Ter Borght of kasteel Sluis zijn maar enkele adressen die tot de verbeelding spreken.

Voor de negende keer, kan dit tweejaarlijkse evenement, op veel interesse rekenen bij de liefhebbers. Allerlei intrigerende creaties en creaturen prikkelen de toeschouwers. Ze duiken soms op uit ruimtes waar de tijd bleef stil staan. Weelderige bloementuinen of een boomgaard, zomaar toegankelijk voor iedereen die liefde toont voor de kunst uit eigen streek.

De Affligemse kunstenaars nemen ook graag enkele gastkunstenaars onder hun vleugels. De gedrevenheid en bezieling waarmee sommige artiesten hun werken verklaren aan de toeschouwers, legt het intense karakter van dit grootse project bloot. Joris Verbeeck, woordvoerder van deze kunstzinnige bende, legt de vinger op de wonde. “Kunst is niet bedrieglijk eenvoudig, zoals ze soms lijkt. De werken zijn het resultaat van een zoektocht en het metier van de kunstenaar. Metier, is het resultaat van uitproberen, herbeginnen, zichzelf in vraag stellen, ervaring en een constant leerproces. Door anders te durven denken, ontstaat kunst.” De inspanning die Affligem levert om de zandschilderkunst te vrijwaren van de vergetelheid, verdient een pluim. Het verbouwen van het voormalige gemeentehuis tot een museum voor zandschilderkunst, doet menige Affligemnaar terugdenken aan de gouden jaren. Een paar decennia geleden, nog niet zo eindeloos ver terug in de tijd, floreerde de zandschilderkunst. Ze lokte haast zoveel bezoekers naar de Brusselbaan als de toenmalige gerenomeerde plaatselijke dancings.

Met Greet De Boeck staat een dame aan het roer om dit project met de nodige vaart, succesvol door gevaarlijke wateren te loodsen. Je kan nog op 15, 18 en 19 augustus terecht op veertien locaties in Affligem. Laat je onderdompelen in de verwezenlijkingen van plaatselijke talenten en hun vrienden. Laat je verrassen door hun originaliteit!

Voor meer info, surf naar : www.toerismeaffligem.be

Artikel : Guy Van Vaerenbergh


opena1-1.jpg
b_800_600_0_00_images_artikelfotos_opena2-1.jpg


b_800_600_0_00_images_artikelfotos_opena3-1.jpg
opena4-1.jpg

 

Tags: Affligem, Open Atelier

0
0
0
s2smodern