Cultuur In Beeld zoekt medewerkers om mee te helpen om ons cultureel patrimonium in beeld te brengen.
Schrijft u graag over wat er te doen is in ons Vlaanderen? Dan is dit mogelijk uw ding.
U komt terecht in een leuk team.. Interesse? mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Artistiek biljart bij de KBC St. Martinus biljartclub

Op vrijdag 8 juni 2018 was ex-wereldkampioen en ex-Europees kampioen artistiek biljart, Eric Daelman, te gast bij biljartclub KBC St. Martinus Vriendenkring Sint Jan.

Deze klasbak was uitgenodigd door hun voorzitter Eddie Vinck. De aanwezigen werden getracteerd op een gratis demonstratie artistiek biljart. Dhr. Daelman schudde enkele huzarenstukjes uit zijn keu die op een welgemeend applaus konden rekenen. Deze biljartclub uit Aalst bestaat nu al 60 jaar en doet via deze demonstratie en andere activiteiten een oproep om jonge leden aan te werven. Biljarten is niet meer zo bekend bij de jeugd waardoor deze klassieke sport dreigt te verdwijnen. In andere centrumsteden krijgen de resterende biljartclubs nog steeds de steun van de plaatselijke overheid, terwijl deze club in Aalst zelfs niet als sportclub wordt erkend. Wat de wenkbrauwen spontaan doet fronsen, aangezien ze in de laatste 5 jaar, driemaal een Belgisch kampioen in hun rangen hadden. Er is dus zeker toptalent in Aalst aanwezig.

Voor jongelingen die de stap willen wagen naar deze stijlvolle sport ligt de drempel zeer laag.Gewoon even een mailtje sturen naar "Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken." en Eddie zal jullie met veel plezier inwijden in de biljartsport.

Artikel: Guy Van Vaerenbergh


biljart1-1.jpg
b_800_600_0_00_images_artikelfotos_biljart2-1.jpg


b_800_600_0_00_images_artikelfotos_biljart3-1.jpg
b_800_600_0_00_images_artikelfotos_biljart4-1.jpg

Tags: stad Aalst , Artistiek Biljart, biljartclub