Cultuur In Beeld zoekt medewerkers om mee te helpen om ons cultureel patrimonium in beeld te brengen.
Schrijft u graag over wat er te doen is in ons Vlaanderen? Dan is dit mogelijk uw ding.
U komt terecht in een leuk team.. Interesse? mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Reportages

Exlusieve Inkijk, eindwerken van top fotografen!

cvo_volt0.jpg

CVO VOLT biedt sinds een aantal jaren een volwaardige opleiding fotografie aan in het volwassenonderwijs. 

Dit jaar studeerden negen fotografen af: Paul Beerten, Kurt Beyers, Eddie Clybouw, Vincent Defleur, An Nelissen, Wim Patry, Murielle Peemans, Remco Revalk en Hilde Wampers.

cvo_volt2.jpg

In CC De Borre (Bierbeek) tonen ze met een heuse expo hun eindwerken. Elke fotograaf benaderde de opdracht vanuit een eigen invalshoek en dat zorgde voor een gevarieerde tentoonstelling. Er is documentaire  fotografie over Herstappe, het kleinste dorpje in België,  landschapsfotografie over het woeste Ijsland, een conceptuele portretreeks over sprookjesfiguren, stijlvolle naaktfotografie van moeders met kind en nog veel meer.
Deze tentoonstelling vormde het sluitstuk van hun opleiding.

DRAtv heeft in opdracht van Cultuur In Beeld de volgende videoreportage van deze tentoonstelling gemaakt.

Eddy Clybouw geeft meer uitleg over de werking van het volwassen onderwijs CVO.

Meer info: http://www.cvovolt.be

Camera: Guy Van Vaerenbergh
Edit: Dimitri Van Hove
Publicatie: Alain Buyle

 

0
0
0
s2smodern

Officiële voorstelling nieuwe vleugel Design Museum Gent.

Design_museum.jpg

Design Museum Gent wordt uitgebreid met een nieuwe vleugel. Het nieuwe gebouw aan de Drabstraat zal de reeds bestaande gebouwen van het museum aan elkaar linken, bijkomende ruimte bieden en een aantal knelpunten zoals toegankelijkheid oplossen. Om deze uitbreiding mogelijk te maken gaat het Gentse stadsontwikkelingsbedrijf nu op zoek naar een ontwerpteam. Onze cameraman Luc had een gesprek met de betrokken personen en kwam meer te weten. zie video:

Camera/edit Luc Van Vreckem

0
0
0
s2smodern

Tentoonstelling Circle of Life van Lieve Blancquaert in Sint-Pietersabdij.

b_800_600_0_00_images_artikelfotos_oktober2019_lieven_blancaert.jpg

De spraakmakende fotoreeksen waarvoor de fotografe de wereld rondreisde, smelten samen tot één groot, multimediaal verhaal.  

Circle of Life, de overzichtstentoonstelling van fotografe en televisiemaker Lieve Blancquaert, is te bezichtigen vanaf vrijdag 20 september in de Gentse Sint-Pietersabdij. De spraakmakende fotoreeksen waarvoor de fotografe de wereld rondreisde, smelten er samen tot één groot, multimediaal verhaal. Circle of Life loopt tot 12 januari 2020.

Net zoals in de gelijknamige televisiereeks die nu op VRT te zien is, brengt Lieve Blancquaert de fotoreportages 'Birth day', 'Wedding day' en 'Last days' in de tentoonstelling op een originele manier samen. Tien jaar lang legde ze overal ter wereld geboorte, huwelijk en dood vast. De expo Circle of Life is het sluitstuk van die wereldwijde zoektocht. In een multimediale setting zie je rituelen, tradities en gebruiken bij de sleutelmomenten van het leven.
bron: Stad Gent

Onze cameraman Luc ging ter plaatse en had een gesprek met Lieve Blancquaert die gepassioneerd vertelt over de zin van deze tentoonstelling.

Camera/Edit Luc Van Vreckem

0
0
0
s2smodern

Unieke koorcreatie met Joris Blanckaert & 22 Vlaamse koren!

b_800_600_0_00_images_artikelfotos_oktober2019_O_de_Gand_City_of_ear.jpg

City of EAR was een daverende beleving om het OdeGand-weekend mee af te sluiten.
Op zondag 15 september 2019 overspoelden "Honderden" stemmen de Stadshal, het Bisdomplein en de Kalandeberg. Al Wandelend (tussen de koren) kon je het samenvloeien van een wervelende stemmenzee aanhoren.
onze cameraman Luc was aanwezig en kon in de volgende videoreportage dit spektakel vastleggen.


Camera/Edit Luc Van Vreckem

0
0
0
s2smodern

Bezoek Provinciehuis tijdens open monumentendag 2019

b_800_600_0_00_images_artikelfotos_oktober2019_Openmonumentendag_2019.jpg

Op 8 september waren er opnieuw zeker 400.000 bezoekers op de been tijdens de 31e editie van Open Monumentendag. Heel wat erfgoedliefhebbers trokken op pad om monumenten in hun buurt te ontdekken, enkele locaties braken zelfs persoonlijke records met hun bezoekersaantal. Er waren bijna 800 gratis activiteiten te beleven bij meer dan 650 monumenten verspreid over Vlaanderen.
Heeft u een bezoek aan het Provinciehuis te Gent gemist? Niet getreurd, onze cameraman Luc heeft voor u een bezoek gebracht aan het hoofdkwartier en maakte de volgende videoreportage voor u.

Camera/Edit Luc Van Vreckem
bron artikel: https://www.openmonumentendag.be

0
0
0
s2smodern

Ghent Art Fair Galleries Flanders Expo.

b_800_600_0_00_images_artikelfotos_oktober2019_Art_fair_gent.jpg

Internationale beurs voor hedendaagse kunst - Kunstbeurs voor iedereen.
Gent heeft een lange traditie van kunstbeurzen in Flanders Expo Gent. De Franse organisator Art3f gaat de uitdaging aan en organiseerde haar eerste Internationale beurs voor hedendaagse kunst dat plaats had van 26 tot en met 29 september in Hal 8 van Flanders Expo.

Art3f verzamelde 80 nationale en "Internationale Galleries" en beloofde een mooie combinatie van blikvangers, betaalbare werken en een brede staalkaart van de actuele kunst. De organisatie staat bekend voor haar kunstbeurzen en was eerder in Antwerpen en Brussel te gast. Nu dus ook voor het eerst in Gent.

Onze cameraman Luc was aanwezig en maakte de volgende videoreportage voor u.

Camera/Edit Luc Van Vreckem

0
0
0
s2smodern