Cultuur In Beeld zoekt medewerkers om mee te helpen om ons cultureel patrimonium in beeld te brengen.
Schrijft u graag over wat er te doen is in ons Vlaanderen? Dan is dit mogelijk uw ding.
U komt terecht in een leuk team.. Interesse? mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Reportages

Officiële openstelling verborgen bunker Citadelpark te Gent!

b_800_600_0_00_images_artikelfotos_augustus2019_Commando_bunker_gent.jpg

Begin september wordt de Duitse commandobunker onder het Citadelpark in Gent uitzonderlijk opengesteld voor het grote publiek naar aanleiding van de 75e verjaardag van het einde van de Tweede Wereldoorlog. De commandobunker is één van de best bewaarde geheimen van Gent. Heel weinig inwoners weten hiervan.
Schepen van burgerzaken Mieke Van Hecke kondigt officieel de opening van de commandobunker aan. De effectieve bezoeken voor het grote publiek zullen op 6 september van start gaan. Tine Heyse en vooral Luc Van de Sype delen hun passie, onze cameraman Luc kreeg reeds een rondleiding op de site. Voor diegene die er in september niet kunnen bij zijn, is dit een interessante reportage.

Camera / Edit Luc Van Vreckem

0
0
0
s2smodern

Bloemenverkopers in de bloemetjes gezet tijdens de prijsuitreiking ‘Toontje Verstuyft’.

b_800_600_0_00_images_artikelfotos_juli2019_prijs_toontje_vesuyft.jpg

Elk jaar in de verlof periode worden de handelaars van de bloemenmarkt zelf in de bloemetjes gezet tijdens de prijsuitreiking van de wedstrijden, ingericht op de Gentse Bloemenmarkt.
Voor hun inspanningen, van de meest diverse soorten, kwaliteit en presentatie, worden waardevolle prijzen geschonken aan de winnaars van de verschillende categorieën zoals: snijbloemen, kamerplanten, boomkwekerijgewassen, perkplanten en Kaapse en oranjerieplanten.
Onze cameraman Luc wist de organisatoren en handelaars voor zijn lens te halen, een videoreportage:

Camera/Edit Luc Van Vreckem

0
0
0
s2smodern

Guinness Wereldrecord hoornblazersensemble!

b_800_600_0_00_images_artikelfotos_juli2019_Hoornblazers.jpg

Op het Sint-Baafsplein in Gent hebben 400 hoornblazers uit meer dan veertig verschillende landen de draak op het belfort wakker geblazen. Dit in een poging om het vorige Guinness Wereldrecord te breken. Tot hier toe zijn ze er in geslaagd om het grootste hoornblazersensemble aller tijden te vormen. Onder leiding van dirigent Dirk Brossé en stadsbeiaardier Kenneth Theunissen kon u bekende drakenthema’s aanhoren.
Onze cameraman Luc was aanwezig en kon enkele bekende deelnemers en organisatoren strikken voor zijn camera.

Camera/edit Luc Van Vreckem

0
0
0
s2smodern

Natuurpunt "Kern Damvallei" viert 25 jaar Jubileumfeest !!

b_800_600_0_00_images_artikelfotos_juli2019_Damvallei.jpg

Deze onafhankelijke vrijwilligersvereniging vierde op zondag 30 juni 2019 zijn 25 jarig bestaan met de nodige animatie.
Voorzitter Hugo Vinck heeft het over hun doelstelling, geschiedenis en de aansluitende fototentoonstelling. Onze cameraman Luc was aanwezig en kon meegenieten van de sfeer, natuurschoon en plaatselijke jonge folkband. 
Een videoreportage:

Camera/edit Luc Van Vreckem

Extra info:
De Damvallei was rond de eeuwwisseling niet meer het natuurmonument dat ze ooit geweest is. Door het uitdoven van de natuurlijke dynamiek en de teloorgang van het kleinschalig landschapsbeheer, verdween een schat aan bijzondere dieren en planten. Om die specifieke, lokale natuur in ere te herstellen, heeft Natuurpunt een doordacht beheersplan uitgevoerd met steun van een Europees LIFE-project.

0
0
0
s2smodern

Gentse Maatjesfeesten, enkel voor fijnproevers!

b_800_600_0_00_images_artikelfotos_juni2019_gentse_maatjesfeesten.jpg

Naar jaarlijkse gewoonte verwelkomen 'Gentenaars' de eerste Hollandse maatjes in de Gentse binnenstad.
Het is steeds een onvergetelijk volksfeest, mensen kunnen dan proeven van de eerste maatjes op verschillende manieren bereid. Dit jaar kan men voor het eerst zelfs twee dagen genieten. Verschillende optredens van Gentse muziekgroepen en artiesten brengen nodige sfeer en ambiance.

Onze cameraman Luc was aanwezig hij kon tussen al dat proeven toch enkele reacties sprokkelen. Een Videoreportage...

Camera/edit: Luc Van Vreckem

0
0
0
s2smodern

Huldiging Gentse laureaten van binnen- en buitenlandse cultuurprijzen.

b_800_600_0_00_images_artikelfotos_juni2019_Laueraten_cultuurprijs.jpg

Naar zesmaandelijkse gewoonte nodigt het Gentse stadsbestuur de Gentse winnaars van binnen- en buitenlandse culturele onderscheidingen uit op het stadhuis om zijn grote waardering uit te spreken voor de prestaties van de kunstenaars in kwestie en de uitstraling van Gent als cultuurstad. Onze cameraman Luc kon de laureaten voor zijn camera halen, een videoreportage...

Camera/edit Luc Van Vreckem

0
0
0
s2smodern