De saga van ’t Spookhuis van Gent

b_450_300_16777215_0_0_images_artikelfotos_oktober2023_Spookhuis_van_Gent.jpg

De auteur-uitgever Rudy Chatelet, eveneens Erkend Gids Toerisme Vlaanderen, ontrafelde en stelde een 19de eeuwse Gents mysterieuze saga te boek onder de titel ”’t Spookhuis van Gent”.

Het zogenaamde “Spookhuis” aan de thans verdwenen Nederscheldestraat, en moeten we situeren waar nu het Laurentplein ligt en het Provinciehuis staat, toen was er ook nog geen plein maar vloeide er de Schelde voorbij.
Het verhaal speelt zich af tussen 1757 en 1883, en beschrijft de ware gebeurtenissen rondom de saga van Angélique het gebalsemde meisje dat in het huis op de Nederscheldestraat 10 jaar lang zou opgebaard gelegen hebben.

Het boek van Chatelet is eigenlijk een soort familiekroniek rondom Angélique Virginie Louise Néaulle.

Wat is er gebeurd met het gebalsemde lichaam van het meisje en haar familie, niets in het verhaal van het “’t Spookhuis” is wat het lijkt.

Belangstellenden in dit boeiende boek vol verrassingen en onverwachte wendingen, het is trouwens verlucht met diverse zwart-wit illustraties, kunnen het afhalen bij de auteur-uitgever Rudy Chatelet na een telefoontje op het nummer : 0479/02.26.64.

Tekst en foto : Jean Buyle