Gentse muziekscene te boek.

b_450_300_16777215_0_0_images_artikelfotos_oktober2023_Pikkeling.jpg

Fotograaf Daniel Deley portretteert al in lengte van jaren Gentse mensen met een link naar de muziek in alle verscheidenheid en nuances. Daniels nieuwste neerlag van zijn fotografisch kunst vindt met in twee lijvige boekdelen onder de sprekende titel “Prikkelingen tussen muziek en poëzie”.

Dat dit boek er gekomen is mag gerust een klein wonder noemen vertelde ons fotograaf Daniel Deley, gewoon omdat eerst de coronapandemie me lelijke parten speelde om alles te finaliseren en te promoten en daarna kreeg ik ernstige gezondheidsproblemen met spoedeisende ingrepen, gaat hij verder.
Daniel zijn gevoel voor kunst en het in beeld brengen van mensen zat er van huize uit wellicht in want vader Christian Dely was een bekende portretschilder.
Zoon Daniel heeft overigens een lange carrière achter de rug welke begon met het Hoger Instituut St-Lucas  te Gent waar hij afstudeerde als publicist-fotograaf.


Dely fotografeerde reeds vijf boekdelen bij elkaar met als rode lijn musicerende mensen van bij ons in diverse vormen, situaties en mogelijkheden en soms ook personen met een link naar muziek.
Naast de boeken kennen we Daniel ook van een paar tentoonstellingen van zijn fotografische werken zo onder meer vorig jaar in AZ St-Lucas.

De pas verschenen Prikkeling tussen muziek & poëzie, twee delen dik tonen studiowerk van Dely en “verlucht” met en door de dichtkunst van José De Sager. Bladerend door de kunstig uitgegeven boeken vinden we namen zoals gitarist Patrick Fakkel, sopraan Sylvie De Pauw, violiste Ann Vancoillie muzikant Stefaan De Winter, sopraan Gerlinde Weze, harpist Jacques Vandevelde en vele anderen.
Voor meer info verwijzen we naar de auteur Daniel Dely, Rodelijvekesstraat 108 te Gent, tel: 0477 70 62 82 en ook via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Tekst en foto: Jean Buyle