Cultuur In Beeld zoekt medewerkers om mee te helpen om ons cultureel patrimonium in beeld te brengen.
Schrijft u graag over wat er te doen is in ons Vlaanderen? Dan is dit mogelijk uw ding.
U komt terecht in een leuk team.. Interesse? mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Affiche Gentse Feesten 2022 stelt wedergeboorte voor

b_450_300_16777215_00_images_artikelfotos_mei2022_Test.jpg

 

Na twee geschrapte edities komen de Gentse Feesten dit jaar in volle glorie terug. Vandaag, woensdag 18 mei 2022, is het campagnebeeld voorgesteld. Het ontwerp is geïnspireerd op een werk van Nicolas Poussin waarbij de maagd opstijgt richting hemel. In de Gentse knipoogversie is Roland de maagd. De bijhorende slogan is 'De Wedergeboorte'.

 
 

Ontwerpbureau Soon mocht dit jaar de campagne voor de Gentse Feesten uitwerken.

Zij kozen voor een sprankelend beeld met slogan 'De Wedergeboorte'. Het campagnebeeld toont een groep bekende mensen, zoals rasmuzikant Roland en burlesque artiest Zoe Bizoe, en anderen die uit het niets lijken op te rijzen en richting Gentse Feestenhemel gaan. Het ontwerp is geïnspireerd op een werk van de Franse kunstschilder Nicolas Poussin waarbij de maagd opstijgt richting hemel. In de Gentse knipoogversie is Roland de maagd.

Na twee geschrapte edities zijn de Gentse Feesten eindelijk terug en iedereen heeft er duidelijk zin in. Nog twee maanden aftellen en dan kunnen we eraan beginnen. Wie zin heeft in een stukje hemel, is welkom in Gent.Bram Van Braeckevelt, schepen van Feesten
b_450_300_16777215_00_images_artikelfotos_maart2022_DSC_4299.jpg
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het volledige programma wordt op 10 juni bekendgemaakt. Vanaf dan is het officiële Gentse Feestenmagazine te koop in de krantenwinkel en gaat de website www.gentsefeesten.be live.

 

Didier DE WEVER