Cultuur In Beeld zoekt medewerkers om mee te helpen om ons cultureel patrimonium in beeld te brengen.
Schrijft u graag over wat er te doen is in ons Vlaanderen? Dan is dit mogelijk uw ding.
U komt terecht in een leuk team.. Interesse? mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Fout

Passed variable is not an array or object

Gentse klassiekers centraal tijdens 33ste Open Monumentendag

b_450_300_16777215_00_images_artikelfotos_augustus2021_399492-OG_theaterzaal_plafond__seating-975ee4-large-1629363052.jpg

 

 

De 33ste editie van Open Monumentendag vindt plaats op zondag 12 september 2021. Dit jaar staan enkele Gentse klassiekers centraal, zoals de Boekentoren en het Wintercircus. Daarnaast kunnen bezoekers ook het industrieel erfgoed en enkele herbestemde kerken ontdekken, of een heuse kastelen-fietsroute afleggen. Inschrijven is voor veel locaties verplicht, en kan vanaf 30 augustus.

 
 

Open Monumentendag speelt zicht dit jaar in Gent af rond vier thema's. De 'Gentse klassiekers' is er daar één van. Tijdens een gegidste rondleiding in de Boekentoren, het Wintercircus of het Operagebouw ontdekken bezoekers hoe restauratie en vernieuwing de toekomst van de Gentse monumenten verzekeren.

 
 

Daarnaast kunnen bezoekers ook het industrieel erfgoed in onze stad ontdekken. Zo behoren een bezoek aan de gashouders op de Tondeliersite en aan de Vynckiersite tot de mogelijkheden. Ook enkele herbestemde kerken openen gratis de deuren. Wie liever een sportieve zondag beleeft, kan de 17 kilometer lange kastelen-fietsroute volgen, met rondleidingen in kastelen in Sint-Denijs-Westrem en een rustpauze in de kasteelparken.

 
 

Inschrijven is verplicht voor bijna alle locaties en kan vanaf 30 augustus 2021 om 9 uur via stad.gent/openmonumentendag. Daar zijn ook de deelnemende locaties, de praktische info en de fietsroute terug te vinden.

 
We sluiten dit jaar aan bij het thema van de Europese monumentendagen: 'Inclusive Heritage'. Open Monumentendag is een uitstekende gelegenheid voor iedereen om het rijke patrimonium van onze historische stad te ontdekken. Jongeren, ouderen, Gentenaars, bezoekers, nieuwe Gentenaars, mobiel of minder mobiel. Inclusie bij erfgoedbeleving is een speerpunt voor ons beleid.Filip Watteeuw, schepen van Publieke Ruimte en Stedenbouw
 
 

Foto Boekentoren: © Michiel Hendryckx/ Foto Wintercircus: © Stad Gent/ Foto Opera: © Opera Ballet Vlaanderen

 

Didier De Wever