Cultuur In Beeld zoekt medewerkers om mee te helpen om ons cultureel patrimonium in beeld te brengen.
Schrijft u graag over wat er te doen is in ons Vlaanderen? Dan is dit mogelijk uw ding.
U komt terecht in een leuk team.. Interesse? mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De Gentse Feesten… wat een gemis, maar niet getreurd!

b_450_300_16777215_0_0_images_artikelfotos_augustus2021_sintbaafsfeesten.jpg

Voor het eerst worden de Sint Baafsfeesten georganiseerd in Gent.
De toegang zal bewust laagdrempelig gehouden worden, geen reservaties geen toegangstickets zijn vereist.
Een Covid Safe zone maken vonden de organisatoren en stadsdiensten te ver gaan. Hiervoor zou het hele plein moeten worden afgesloten.
Beter hebben ze gekozen voor een zittend publiek, op veilige afstand zullen de toeschouwers kunnen genieten van de optredens.

Op donderdag gaat het het Wandelorkest Portatief de feesten van start, waarna er een concert is in de kathedraal en om 21 uur de VIP Partyband op het podium zal staan. Dat podium krijgt een plaats tegen het Belfort. Vrijdag is er de Sint-Baafsband (20 uur), Sergio (21 uur) en Eveline Cannoot (21.45 uur) en Coco Junior (22.30 uur). Op zaterdag komen een kinderdisco (17.30 uur), de doedelzakspelers van Clan MacKenzie (18.30 uur), het Beiaardconcert (19 uur), de Sint-Baafsband (20 uur), Caals zingt Hazes (21 uur), Wim Soutaer & Charles Van Domburg (21.45 uur) en Günther Neefs (22.30 uur). Op zondag brengt het Duo Little Chris een aperitiefconcert om 11.30 uur.

In de vzw Feestcomité Sint-Baafs zitten zes horecazaken: Voske, The Glengarry, Brigde, Hof van Herzele, Brigde en de Rechtvaardige Rechters.

Het hele evenement is gratis, het volledige programma staat op www.sintbaafsfeesten.gent.