Cultuur In Beeld zoekt medewerkers om mee te helpen om ons cultureel patrimonium in beeld te brengen.
Schrijft u graag over wat er te doen is in ons Vlaanderen? Dan is dit mogelijk uw ding.
U komt terecht in een leuk team.. Interesse? mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

BIJLOKE WONDERLAND - Eclectische mix

b_450_300_16777215_00_images_artikelfotos_augustus2021_DSC09749.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na ongeveer anderhalf jaar gedwongen stilte, klonk er eindelijk weer muziek op de Bijlokesite.

Dinsdagavond werd de aftrap gegeven voor de tweede editie van Bijloke Wonderland.

Een zomers kunstenfestival dat nog loopt tot eind augustus in een samenwerking van LOD muziektheater en Muziekcentrum De Bijloke samen met SPECTRASTAMPaard van Troje en Kunstencentrum Vooruit, les ballets C de la BKASK en Ontroerend Goed.

Het startschot werd gegeven door het Lionel Beuvens Quartet.

Samen met zijn 3 vaste, internationale muziekpartners  ( Axel Gilain contrabas, Alexi Tuomarila (FIN) piano en Kalevi Louhivuori (FIN) trompet) bracht deze jazz-drummer een eclectische klankenmix in de stretchtent.

Het talrijk opgekomen publiek genoot niet enkel van de gezellige sfeer, maar ook van het zonnetje dat voor het eerst sinds lange tijd ook nog eens van de partij was.

Op dag 3 stond het optreden in de stretchtent op de Bijlokesite in het teken van Duke Ellington, 1 van de belangrijkste Amerikaanse jazz-componisten van vorige eeuw.

Het Gentse trio BackBack, bestaande uit gitarist Filip Wauters, saxofonist Marc De Maeseneer en Giovanni Barcella op drum,  bracht  de opzwepende jazz terug tot leven aangevuld met enkele eigen nummers.

Mooi om te horen, en zeker ook om te zien, hoe de 3 topmuzikanten het beste van zichzelf gaven en zich volledig in-en uitleefden in hun solo’s.

Meer info op www.bijloke.be

Tekst/foto's - Balder Deschildre

0
0
0
s2smodern