Cultuur In Beeld zoekt medewerkers om mee te helpen om ons cultureel patrimonium in beeld te brengen.
Schrijft u graag over wat er te doen is in ons Vlaanderen? Dan is dit mogelijk uw ding.
U komt terecht in een leuk team.. Interesse? mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Route Lichtfestival lichtjes gewijzigd

b_450_300_16777215_00_images_artikelfotos_maart2021_Route.jpg

 

Er zijn enkele wijzigingen aangebracht aan de route van het Lichtfestival, dat in november plaatsvindt. De route is 700 meter langer, om zo de bezoekersstromen nog beter te spreiden. Daarnaast is de lus Graslei-Predikherenlei-Onderbergen vervangen door de lus Korenlei-Ravensteinstraat, en passeert de route ook langs de Vlasmarkt en de Oude Beestenmarkt.

 

Het Lichtfestival kon in januari niet doorgaan, maar het was al bekend dat het evenement zal plaatsvinden van woensdag 10 tot en met zondag 14 november 2021. Nu zijn er ook enkele wijzigingen aan het parcours omwille van openbare werken, maar vooral in het licht van een optimale bezoekerservaring.

Het nieuwe parcours is 7,2 kilometer lang, wat 700 meter meer is dan de originele route. De verlenging laat toe om de bezoekersstromen nog beter te spreiden.

Bezoekers kunnen de route starten op elk punt van het parcours, er is geen vaste vertrek- of aankomstplaats. Er is wel een vastgelegde looprichting. Daarnaast is de lus Graslei-Predikherenlei-Onderbergen vervangen door de lus Korenlei-Ravensteinstraat.

Verder loopt de route om bijkomende afstand en ruimte te winnen niet meer over de Bisdomkaai, maar langs de Nederpolder, Kwaadham, Vlasmarkt, Steendam, Nieuwbrugkaai en Oude Beestenmarkt.

 
Dankzij de lichte aanpassing van de route kunnen we de bezoekersstromen beter spreiden. De sterktes van de vorige route, met focus op bekende plekjes, historisch erfgoed en minder bekende pareltjes blijft behouden.Astrid De Bruycker, die tijdelijk schepen van Feesten en Evenementen Annelies Storms vervangt
 

Alle inwoners, organisaties en bedrijven langs de route zullen op tijd geïnformeerd worden over het evenement en de bijhorende verkeersmaatregelen die tijdens het evenement van kracht zullen zijn.

 

Didier De Wever

 
 
0
0
0
s2smodern