Cultuur In Beeld zoekt medewerkers om mee te helpen om ons cultureel patrimonium in beeld te brengen.
Schrijft u graag over wat er te doen is in ons Vlaanderen? Dan is dit mogelijk uw ding.
U komt terecht in een leuk team.. Interesse? mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Stad Gent roept op federale maatregelen strikt op te volgen

b_450_300_16777215_00_images_artikelfotos_oktober2020_360413-stadhuis-99402b-large-1596027874.jpg

 

Het federale overlegcomité heeft verstrengde maatregelen afgekondigd om tegemoet te komen aan de stijgende coronacijfers. De Stad Gent roept op om deze strikt op te volgen. Daarnaast annuleert de Stad enkele eerder aangekondigde evenementen voor dit weekend.

 

 

Net zoals in het hele land, stijgen ook in Gent de coronacijfers sterk. Sinds maart 2020 testten er 2.675 Gentenaars positief, de voorbije 14 dagen waren dat er 632. De positiviteitsratio bedroeg op 15 oktober 9,7%, de incidentie (aantal positief geteste personen op 100.000 Gentenaars) 167,80 voor de voorbije 7 dagen.

'De cijfers verdubbelen nu om de 2 weken in onze stad. Het is álle hens aan dek. Ik roep op om de nieuwe federale maatregelen strikt op te volgen. We hebben al veel gegeven, ik besef dat heel goed. Samen moeten we extra inspanningen leveren. Elk van ons draagt verantwoordelijkheid. Niet alleen voor onszelf, ook én vooral naar onze mede-Gentenaars toe. We moeten nú handelen om de cijfers weer naar beneden te krijgen. Wij Gentenaars kunnen dat. Neute mag, pleuje niet.' - Mathias De Clercq, burgemeester

Geen plantactie in geboortebos

Door de snel stijgende coronacijfers en om een verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, heeft het stadsbestuur beslist om de plantactie in het geboortebos van nu zondag af te gelasten. Het aanplanten van de boompjes kan echter niet uitgesteld worden. Daarom zal de de Stad Gent de geboorteboompjes in de loop van volgende week planten. Eind volgende week zullen alle geboorteboompjes geplant zijn. Daarna kan het ‘Geboortebos 2019’ bezocht worden.

Geen wandeling of fietstocht op fly-over

Nu zondag is het ook autoloze zondag. De fly-over van de B401 is daarvoor afgesloten voor auto's. Aanvankelijk was het de bedoeling om fietsers en wandelaars toe te laten op de fly-over, maar door de strengere maatregelen wordt daarvan afgestapt. De autoloze zondag zelf gaat wel door. Buiten twee uitgestippelde fietsroutes zijn er geen andere activiteiten gepland.

 

De Werelddag van Verzet tegen Armoede op het Sint-Pietersplein van nu zaterdag wordt vervangen door een digitaal alternatief. De verenigingen zullen morgen om 19 uur een aantal getuigenissen en aanbevelingen van mensen met armoede-ervaring voorzien op armoedeaanbevelingen.be.  

 Andere, eerder goedgekeurde evenementen zullen nog door het kernteam evenementen bekeken worden in het licht van de nieuwe federale maatregelen.
 
Didier De Wever

 

0
0
0
s2smodern