Cultuur In Beeld zoekt medewerkers om mee te helpen om ons cultureel patrimonium in beeld te brengen.
Schrijft u graag over wat er te doen is in ons Vlaanderen? Dan is dit mogelijk uw ding.
U komt terecht in een leuk team.. Interesse? mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Delphine Boël onthult haar kunstwerk in Gent

b_450_300_16777215_00_images_artikelfotos_september2020_Groot.jpg

 

Rode Kruis-Vlaanderen – afdeling Gent heeft gisteren maandag (07/09/2020) in haar hoofdkantoor op de Emile Clauslaan 5 een schilderij van kunstenares Delphine Boël ingehuldigd.

Met dit schilderij wil Delphine Boël de organisatie en haar vrijwilligers bedanken voor hun inzet de afgelopen maanden tijdens de corona crisis.

 

 

 

Reproducties van het werk 'The Red Cross Radiates Love' worden in alle gebouwen van Rode Kruis in Vlaanderen opgehangen, vrijwilligers krijgen ook een sjaaltje en mondmasker als dank voor hun inzet.

 

De voorbije maanden waren meer dan 11.000 vrijwilligers voor Rode Kruis-Vlaanderen op de been om tijdens de corona crisis een handje toe te steken.

Ze werkten in woonzorgcentra, deden ziekenvervoer, zorgden voor psychologische telefonische ondersteuning of deelden beschermend materiaal uit.

"Het was een pittige periode, waarin enorm gerekend werd op vrijwilligers en personeel. Om de vrijwilligers te bedanken hebben we, in ons gebouw, een prachtig kunstwerk opgehangen, gerealiseerd door Delphine Boël.

Het is een optimistisch werk, de kleuren stralen dankbaarheid uit." aldus Voorzitter Wim Vandermeersch.


Het werk 'The Red Cross Radiates Love' is zo'n 2 meter op 2 meter en centraal staat een rood kruis.

Daarrond staan ettelijke cirkels met het woord 'Love'. Elke O in dat woord, kreeg een gekleurd stipje verf.

De kunstenares had zo'n zeven maanden nodig om het werk af te maken. "De vraag om een werk te maken kwam er al in 2017 maar werd niet meteen geconcretiseerd", zegt Boël.

"Dit werk was zeer arbeidsintensief, duizenden keren het woord 'love' schrijven, elke O inkleuren, dat was best vermoeiend.

Ik heb het dus niet in één keer gemaakt maar met tussenpozen." Voor Boël stellen de gekleurde stippen mensen voor die elkaar de hand geven rond het rode kruis.

"Het Rode Kruis is voor mij een zeer nederige en discrete organisatie waar ik enorm veel respect voor heb", aldus Delphine Boël.

 

Foto's Jaqueline Dumortier - Voor CIB Didier De Wever

Video Ronny De Keukeleire - Interview Jean Buyle

0
0
0
s2smodern