Cultuur In Beeld zoekt medewerkers om mee te helpen om ons cultureel patrimonium in beeld te brengen.
Schrijft u graag over wat er te doen is in ons Vlaanderen? Dan is dit mogelijk uw ding.
U komt terecht in een leuk team.. Interesse? mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Gentse Fieste in de Scala - Were een fieste veur iedereen

b_450_300_16777215_00_images_artikelfotos_juni2019_fieste_in_Scala2.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Theaterplatform en Theater Scala is een vaste waarde tijdens de Feesten en onder de noemer “were een fieste veur iedereen” is er dit jaar weer heel wat te beleven, een beknopt overzicht van de vier eigen producties en bijkomende externe evenementen.


Tussen de sterren en Eerste Hulp

 

“Tussen de Sterren” is de titel van onvervalst Gents cabaret met Dirk Lajoie, Michele Dequin en Willem Vander Noot op het podium en Ann Lemaitre aan de toetsen. Het wordt weer lachen geblazen met hilarische sketchen, liedjes en monologen, twee uur amusement van de bovenste plank gebracht door rasartiesten.


Verkeerde hulp op de eerste hulp


Theaterplatform brengt als eigen feestproductie “Verkeerde hulp op de eerste hulp”, een doldwaze komedie in een regie van Nadine De Rijcke.

Dit komische stuk speelt zich af in de wachtzaal van een regionaal ziekenhuisje. Dokter Schepens is een oude dokter en nogal vergeetachtig en verstrooid en dan komt Jan ten tonele, de uitzendkrach voor schoonmaak werkzaamheden.

De dokter denkt dat Jan zijn opvolger is en de bizarre en verwarrende toestanden worden schering en inslag, genoeg voer voor een paar uurtjes ontspanning.

Voor wie het iets intiemer en rustiger wil is er de herneming van Edith & Simone, een muzikaal verhaal over het leven van Edith Piaf bekeken door de ogen van halfzus Simone.

Theaterplatform heeft kosten nog moeite gespaard om van deze voorstelling een totaalspektakel te maken. Er wordt live gezongen en een orkest zorgt ook voor live muziek. In Edith en Simone maakt ex-schepen Christophe Peeters zijn debuut als acteur.Om het “feesten plaatje” van de Scala te vervolledigen vermelden we nog de nieuwe onewomanshow “Deel mij” van en met comédienne Veerle Malschaert. “Deel mij” is een hartverwarmende tragikomische voorstelling over alleen staan en samen zijn, over chronisch contact te kort en over zoveel meer. Nog nooit ging een comédienne zo ver om zo dichtbij te staan.

Onder de titel “ From Broadway à Paris” nemen cineast-cabaretier Lieven Debrauwer en Marc Maes aan de piano het publiek mee voor een muzikale trip met tussenstops in Broadway en Hollywood. Daarnaast brengen Lieven en Marc ook een aperitiefconcert en kruipt Lieven Debrauwer ook nog in de huid van de guitige Sèf.

Alle producties gaan door in Theater Scala, Dendermondsesteenweg 163-165 te Gent. Voor verder info, speeldata en reservatie verwijzen we tel: 09 228 87 20 en naar www.scalaplatform.be.


Tekst/foto JEAN BUYLE

0
0
0
s2smodern