Cultuur In Beeld zoekt medewerkers om mee te helpen om ons cultureel patrimonium in beeld te brengen.
Schrijft u graag over wat er te doen is in ons Vlaanderen? Dan is dit mogelijk uw ding.
U komt terecht in een leuk team.. Interesse? mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Fout

Passed variable is not an array or object

Van Eyck, een optische revolutie

b_450_300_16777215_00_images_artikelfotos_februari2019_Van_Eyck.jpg

 

Onder deze titel en noemer brengt het MSK, het Gentse Museum van Schone Kunsten, hulde aan Jan Van Eyck (ca.1390-1441), Vlaamse meester en schilder van het wereldberoemde drieluik “Het Lam Gods”.

Wereldwijd zijn er van Jan van Eyck slechts een twintigtal werken bewaard.

Hoogst uitzonderlijk reist zeker de helft daarvan begin 2020 naar Gent voor de tentoonstelling “Van Eyck. Een optische revolutie”.

Op zicht al een absolute krachttoer, maar Van Eyck wordt in het MSK bovendien naast zijn meest getalenteerde tijdgenoten uit Duitsland, Frankrijk, Italië en Spanje geplaatst.

De tentoonstelling wordt dus zondermeer een once- in a lifetime-ervaring en dit tijdens het themajaar Van Eyck in 2020 te Gent. Later op het jaar opent in de Sint-Baafs Kathedraal bovendien een nieuw bezoekerscentrum.

Een combinatie van originele kunstschatten en moderne presentatietechnieken zal daar gebruikt worden om het verhaal achter het veelluik van de gebroeders Van Eyck te vertellen en de vele boodschappen verhuld in het Lam Gods toe te lichten.

“Van Eyck. Een optische revolutie” loopt van 1 februari tot en met 30 april 2020 in het MSK, men verwacht een kwart miljoen bezoekers . Daarom start de ticketverkoop maar liefst een jaar op voorhand. Tickets vanaf heden op de website www.vaneyck2020.be.

JEAN BUYLE

0
0
0
s2smodern