Cultuur In Beeld zoekt medewerkers om mee te helpen om ons cultureel patrimonium in beeld te brengen.
Schrijft u graag over wat er te doen is in ons Vlaanderen? Dan is dit mogelijk uw ding.
U komt terecht in een leuk team.. Interesse? mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bewoners woonzorgcentrum Ten Rozen schitteren in hun eigen film.

Op zondag 20 januari ging in woonzorgcentrum O.L.V. Ten Rozen in Aalst de voorstelling door van een zeer bijzondere film : ‘ Forgotten Senses’!W.Z.C. Ten Rozen maakte samen met de VZW Open Droom een film van 3 kwartier waarin een 18-tal bewoners van de ‘afdeling Rozendauw’ meespeelden. Het bijzondere aan deze film is dat de hoofdrolspelers, dementerende bewoners zijn van de afdeling Rozendauw.  Van de 32 bewoners sprongen er 18 gretig op de kar om op het witte doek vereeuwigd te worden. De opnames vonden reeds plaats vorige zomer, maar zoals bij elke topproductie, nam het wat tijd in beslag om tot dit prima resultaat te komen.

Cameraman Jos Schockaert, nam zowel het camerawerk als de montage voor zijn rekening. Het zorgvuldig uitgewerkte scenario, waarin emoties en getuigenissen centraal stonden, was een bewijs van vakmanschap. De gastacteurs van VZW Open Droom namen met hun volle toewijding moeiteloos de plaatselijke bewoners mee in hun fantasiewereld.  Een gezellige oude cinema, een traditionele T.D. of een bezoek aan de markt, niets was hun teveel. De rode draad in deze productie, was het warme en menselijke karakter. Ergotherapeute Sarah De Rijck, en logopediste en referentiepersoon dementie Melissa Leboeuf, kijken al rijkhalzend uit naar hun volgende project.

Dit jaar staat in mei reeds een theaterproductie gepland in C.C. De Werf. Hierin zullen de gastacteurs een opvoering geven over hun ervaringen met de bewoners van Rozendauw.  Amigo Producties gaat hier hun schouders onder zetten. Dat dit kunstproject in september vorig jaar, een van de vijf laureaten was tijdens de ‘Werelddag dementie’, kwam niet zomaar uit de lucht vallen. In dit verhaal, ‘van altijd ja zeggen’, kregen de bewoners de kans terug centraal te staan In hun leven, in hun zijn, doen en denken. Hebt u interesse in deze film neem dan zeker contact op met Woonzorgcentrum Ten Rozen via hun mailadres :  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Artikel : Guy Van Vaerenbergh

0
0
0
s2smodern