Cultuur In Beeld zoekt medewerkers om mee te helpen om ons cultureel patrimonium in beeld te brengen.
Schrijft u graag over wat er te doen is in ons Vlaanderen? Dan is dit mogelijk uw ding.
U komt terecht in een leuk team.. Interesse? mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

d'Artagnan, de redder in nood

b_800_600_0_00_images_artikelfotos_mei2022__MDC3115.jpg

Het tweede weekend van mei staat in Beervelde, en ver daarbuiten, bekend als “De Tuindagen van Beervelde”. Na een aantal afgelaste edities door corona is dit prachtig evenement er terug en inmiddels aan zijn 64e Tuindagen toe. Het thema is deze keer is “De Drie Musketiers”

Traditiegetrouw opent Hare Hoogheid Gravin Valérie de Kerckhove de Denterghem deze toonaangevende tuindagen in de dreef voor het kasteel. Echter vond de gravin haar halsketting met diamanten niet. Gelukkig was musketier D’Artagnan de redder in nood en kwam met de halsketting aandraven. Zodoende kon net op tijd “de deuren” opengaan voor de massa wachtenden.

De Tuindagen en de standhouders hebben traditioneel hun waarden behouden en opnieuw hun uiterste best gedaan om ook deze keer er een waar festijn van te maken. Naast het immens assortiment voor bloemen- en plantenliefhebber vind men er nieuwigheden, antiek, curiosa, tuinmeubelen, een versnapering, een drankje dit alles ondersteund door een streepje muziek. Kortom alles om er een geslaagde dag van te  maken. In het park van Beervelde is het rustig vertoeven in een gezellige sfeer waarbij aan iedereen van klein tot groot wordt gedacht. Dat de tuindagen te Beervelde en trekpleister zijn voor de ware tuinliefhebber hoeft geen betoog.

Blikvangers zijn er in overvloed maar toch slecht enkele zeer omerkelijke. Sinds een paar jaar ziet men geregeld de unieke en omvangrijke stalen kunstwerken van William Roosbrouck. Ook deze keer is het niet anders met een doorzichtig reuzegroot beeld “Absence” genaamd, net voor het kasteel dat wel de nodige aandacht zal krijgen.

 b_800_600_0_00_images_artikelfotos_mei2022__MDC3093.jpg

Waar muziek is zijn wij altijd dichtbij en zo konden we naast een lekkere pint genieten van plaatselijke sopraan ERLINE (Van Hijfte) die zich liet daarbij begeleiden door piano en cello.

Het ziet ernaar uit dat de Tuindagen dit jaar opnieuw naar een recordeditie gaan.

Enkele sfeerbeelden vind je in beide albums hieronder

 

Artikel en foto's: Marc De Clercq