Cultuur In Beeld zoekt medewerkers om mee te helpen om ons cultureel patrimonium in beeld te brengen.
Schrijft u graag over wat er te doen is in ons Vlaanderen? Dan is dit mogelijk uw ding.
U komt terecht in een leuk team.. Interesse? mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Van overhoring in STAM tot muziekles aan Hogent: Erfgoeddag maakt school

Stam.jpg

 

Erfgoeddag staat dit jaar in het teken van school- en onderwijserfgoed. In Gent zijn op zondag 24 april 2022 alle musea gratis te bezoeken en staan er meer dan 35 gratis activiteiten op het programma. Zo krijg je in het STAM een lesje Gentse geschiedenis, overhoring inbegrepen.

 
 

Onder het motto 'Erfgoeddag maakt school' staat alles deze keer in het teken van het schools erfgoed: alles wat te maken heeft met opvoeding, leren en opgroeien op school. In Gent zijn de musea op zondag 24 april tussen 10 en 18 uur gratis te bezoeken en staan er meer dan 35 gratis activiteiten op het programma.

 
Na een geannuleerde editie in 2020 en de coronaproof editie in 2021 is Erfgoeddag dit jaar helemaal terug met een goedgevuld programma. Als kers op de taart openen alle musea gratis de deuren.Sami Souguir, schepen van Cultuur
 

In het STAM staat er bijvoorbeeld een schoolse rondleiding op het programma. Deelnemers krijgen een lesje Gentse geschiedenis voorgeschoteld, van het rebelse verleden van de Gentse universiteit tot de opkomst en impact van de industrie in de Rabotwijk. Daarna volgt een ludieke overhoring. In de muziekbibliotheek van de Hogeschool Gent duik je in het muziekonderwijs van de 19de eeuw en in het GUM loodst Professor Twijfel nieuwsgierige kinderen vakkundig door de collectie.

 
 

De volledige lijst van activiteiten in Gent tijdens Erfgoeddag vind je hier. De activiteiten zijn gratis, maar reserveren is de boodschap.

 

Didier DE WEVER