Cultuur In Beeld zoekt medewerkers om mee te helpen om ons cultureel patrimonium in beeld te brengen.
Schrijft u graag over wat er te doen is in ons Vlaanderen? Dan is dit mogelijk uw ding.
U komt terecht in een leuk team.. Interesse? mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Slagerij Serry wint Geiwene Foersjet voor beste Gentse droge worst

408014-Foersjet-e78de2-original-1637335757.jpg

 

Pieter Serry van slagerij Serry in de Wolterslaan in de Dampoortwijk heeft de Geiwene Foersjet 2021 voor beste 'druuge wust' in ontvangst mogen nemen. Slagerij Serry gaf 12 andere Gentse slagerijen het nakijken met een worst verrijkt met 'koantsjesvet', Tierenteyn-mosterd en L’Arogante-bier.

 
 

Pieter Serry, tweede generatie zaakvoerder van slagerij Serry in de Wolterslaan, besloot om zijn 'druuge wust' nog een stukje Gentser te maken en presenteerde een creatie verrijkt met 'koantsjesvet', Tierenteyn-mosterd en het Gentse L’Arogante-bier. De smaakjury, bestaande uit Luk De Bruyker (Pierke Pierlala), Olly Ceulenaere (Publiek), Norbert Van Speybroeck (Landsbond der Beenhouwers) en Eddy Levis (Gentsche Sosseteit), kon die Gentse toets wel smaken.

Dat Serry een koksopleiding heeft genoten, was volgens de jury bovendien klaar en duidelijk tijdens het proeven.

 
Op het eind was het de bijzondere smaak van de druuge wust van slagerij Serry die ons als jury overtuigde. Hier werd gezocht naar een rijker, niet zo traditioneel smaakpatroon. Geen experiment omwille van het experiment, maar een zoeken naar verfijning.
Met de jaarlijkse Geiwene Foersjet hebben we al de beste Gentse stoverij, waterzooi, Pierkesplat en mastel bekroond, en dit jaar weten we wie de beste Gentse droge worst maakt.
Een leuke én lekkere manier om de creativiteit van onze Gentse ondernemers in de kijker te zetten.Sofie Bracke, voorzitter PuurGent
 

Eerdere winnaars

 

De Geiwene Foersjet, een organisatie van PuurGent in samenwerking met de erfgoedcel van de Stad Gent, wordt al vijf jaar lang uitgereikt aan de maker van de beste versie van een Gents gerecht tijdens ‘De Week van het Gents’.

Vorige winnaars waren Brasserie Bridge (2017, Gentse stoverije), De Raadkamer (2018, Gentse woaterzuije), Kantien (2019, Gentse Pierkesplat) en Bakkerij Bernard (2020, Gentse mastel).

 

Didier De Wever