Cultuur In Beeld zoekt medewerkers om mee te helpen om ons cultureel patrimonium in beeld te brengen.
Schrijft u graag over wat er te doen is in ons Vlaanderen? Dan is dit mogelijk uw ding.
U komt terecht in een leuk team.. Interesse? mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Mondmaskers en CST-controle voor veilige intrede Sinterklaas

Sinterklaas.jpg

 

Vorig jaar kon de intrede van de Sint niet doorgaan, maar op zondag 21 november 2021 is het eindelijk weer zover. Sinterklaas en zijn Pieten meren opnieuw aan bij bibliotheek De Krook. Wie 10 jaar of ouder is, moet een mondmasker dragen, wie 12 jaar of ouder is, moet ook een Covid Safe Ticket voorleggen.

 
 

Op zondag 21 november is iedereen vanaf 15 uur welkom op de kaaipromenade langs De Krook. Als opwarmer kunnen de kinderen een welkomstlied inoefenen. Tegen 15.30 uur meert Sinterklaas aan met zijn boot. De burgemeester en schepen zullen hem hartelijk ontvangen. Daarna stapt de Sint samen met zijn Pieten langs de achterkant van het gebouw richting de Platteberg, waar hij vanop het balkon zal aankondigen of de kinderen in Gent wel braaf geweest zijn. Tot slot kunnen kinderen tussen 16.30 en 17.30 uur Sinterklaas ontmoeten voor een fotomoment aan de inkom van De Krook. Dat gebeurt op veilige afstand van de Sint.

 
Vorig jaar geraakte de Sint niet in Gent omwille van de coronamaatregelen, hij heeft toen naar alle kinderen individueel een video gestuurd. Dit jaar komt hij met de boot opnieuw naar Gent. We gaan zorgen voor een plezant en veilig welkomstfeest. Heel wat kleine 'Gentenaarkes' kijken er al reikhalzend naar uit.Annelies Storms, schepen van Feesten en Evenementen
 

Covid-19 maatregelen

 

Het welkomstfeest vindt plaats op een speciale evenementenzone rond De Krook, met een aparte in- en uitgang. De ingang bevindt zich aan het Miriam Makebaplein. De evenementenzone verlaten gebeurt langs de Korianderstraat en de Grote Huidevettershoek. Wie 12 jaar of ouder is en toegang wil tot de zone, zal een Covid Safe Ticket moeten voorleggen. Op het terrein is er ook een mondmaskerplicht vanaf 10 jaar. De capaciteit in de zone wordt beperkt tot 2.000 personen, op tijd komen is dus de boodschap. Vanop de Kuiperskaai zal de intrede niet te zien zijn om te vermijden dat er daar te veel kijklustigen samentroepen.

 

Breng je eigen 'zwaaisint' mee

 

Ook dit jaar roept de Stad Gent alle kinderen op om hun eigen 'zwaaisint' mee te brengen. Een online tutorialfilmpje en printklare sjablonen helpen hen op weg. De zwaaisintjes zijn een duurzaam alternatief voor wegwerpvlaggetjes en bovendien een leuke activiteit voor de kinderen. Kinderen kunnen ook een zwaaisint afprinten via stad.gent/sinterklaas.

 

Tolkpieten

 

De Stad Gent levert inspanningen om de intrede toegankelijk te maken. Zo wordt er een rolstoelpodium voorzien en zorgen tolkpieten ervoor dat ook dove kinderen de intrede mee kunnen beleven. Wie gebruik wil maken van het rolstoelpodium, neemt contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 09 267 03 00.

 
 

Omwille van de drukte zal de fietsenstalling van De Krook niet bereikbaar zijn. Fietsers kunnen als alternatief gebruikmaken van de fietsenstalling op het Woodrow Wilsonplein en de fietsparking van Voo?uit.

 
Didier De Wever