Cultuur In Beeld zoekt medewerkers om mee te helpen om ons cultureel patrimonium in beeld te brengen.
Schrijft u graag over wat er te doen is in ons Vlaanderen? Dan is dit mogelijk uw ding.
U komt terecht in een leuk team.. Interesse? mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Suikerlade nieuwe trouwlocatie in Gravensteen

Gravensteen.jpg

 

Gentse koppels die trouwen in het Gravensteen, kunnen dat voortaan ook doen in de Suikerlade, de zaal boven het poortgebouw van het kasteel. Tot nog toe werden enkel in de Ridderzaal huwelijken voltrokken.

 
 

Wie in het Gravensteen trouwt, kan voortaan kiezen tussen twee zalen. De eerste is de imposante Ridderzaal, die zich op de eerste verdieping van de donjon bevindt. In die zaal vind je ook de balie voor audiogidsen en de souvenirwinkel. Tot nog toe was de Ridderzaal de enige trouwlocatie in het Gravensteen. De Suikerlade, de nieuwe trouwlocatie, is kleiner, intiemer en meer afgezonderd.

 
 

Iedere vrijdag kan er één koppel trouwen in het Gravensteen. Gemiddeld gaat het om 20 à 30 koppels per jaar. Zo’n uniek ‘praalhuwelijk’ in het Gravensteen kost de verliefden 685 euro.

 
Voor wie op zoek is naar een intieme en sfeervolle plaats voor een huwelijk, is er nu de Suikerlade. We merkten dat de Ridderzaal nogal groot is voor koppels die in klein gezelschap willen trouwen. Voor hen is de Suikerlade een mooi alternatief.Isabelle Heyndrickx, schepen voor Burgerzaken
 
Voor Historische Huizen Gent is het al de derde historische locatie die beschikbaar wordt gesteld voor huwelijken. Ze hebben elk hun eigen sfeer: het middeleeuwse karakter van de Ridderzaal in het Gravensteen, het verfijnde van Hotel d'Hane Steenhuyse in de Veldstraat en het intieme van de Suikerlade in het Gravensteen.Sami Souguir, schepen van Cultuur
Info Trouwlocatie's: klik hier
Didier De Wever
0
0
0
s2smodern