Cultuur In Beeld zoekt medewerkers om mee te helpen om ons cultureel patrimonium in beeld te brengen.
Schrijft u graag over wat er te doen is in ons Vlaanderen? Dan is dit mogelijk uw ding.
U komt terecht in een leuk team.. Interesse? mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Van Eyck-jaar gaat laatste maanden in met herneming OMG! Seven Senses Tour

390087-Seven_Senses_Tour-d946ba-original-1620223729-1.jpg

 

Niet alleen de terrassen openen op zaterdag 8 mei, ook de Seven Senses Tour gaat weer van start. De zintuiglijke wandeling kon in 2020 al op veel belangstelling rekenen. De komende maanden staat er bovendien nog heel wat op het programma in het kader van het Van Eyck-jaar.

 

Ook boottochtje wordt hernomen

 

De OMG! Seven Senses Tour, de zintuigelijke wandeling in de voetsporen van Jan Van Eyck, start op 8 mei en brengt deelnemers langs stadsgezichten zoals de Achtersikkel en het Geeraard de Duivelsteen. Ook de boottocht die bij de wandeling hoort, wordt hernomen. Op het parcours zijn street art-kunstwerken te ontdekken en bieden Gentse makers een blik achter de schermen. 

Kindvriendelijke zoektocht

 

Het openingsweekend van de OMG! Seven Senses Tour valt samen met een kindvriendelijke zoektocht in het kader van de Groene Zesdaagse, het alternatief voor de Gentse Floraliën. De Stad Gent, Puur Gent en de Gentse Floraliën sloegen de handen in elkaar voor De zoektocht naar het lammetje, waarbij een aantal vitrines van Gentse handelszaken een bloemrijk decor werd aangemeten. Bovendien krijgen deelnemers aan de OMG! Seven Senses Tour tijdens het openingsweekend een bloemetje mee naar huis.

 
Het Van Eyck-jaar was absoluut een woelige periode. We schoten uit de startblokken met het enorme succes van de Van Eyck-tentoonstelling in het MSK. Na het uitbreken van de coronapandemie was het vaak schakelen en aanpassen aan de steeds veranderende spelregels. Desondanks hebben we een prachtig programma kunnen samenstellen dat ook de komende maanden nog heel wat boeiende activiteiten biedt. Met de herneming van de unieke zintuiglijke Seven Senses Tour vanaf zaterdag tot en met eind augustus kan men Gent weer ontdekken door de ogen van Jan van Eyck.Sami Souguir, schepen van Cultuur 
 

Programma

 

En er valt dit jaar nog heel wat te ontdekken en beleven rond Jan Van Eyck en zijn Lam Gods. Zo bieden Van Eyck KosmopolietVan Eyck seni­or is here! en Op eigen hout een platform aan Gentenaars die zich lieten inspireren door de Vlaamse meester. Verder verwondert Van Eyck dankzij de tentoonstellingen Glasramen in het oeuvre van Van EyckLights on Van EyckVan Eyck in de diepte en voor de jonge Van Eyck-fans Dag Jan.

 

Het Sint-Jansfeest tot slot, dat loopt van 24 tot en met 27 juni, wordt een brede, coronaproof terugblik op het themajaar.

 

Didier De Wever

 
 
0
0
0
s2smodern