Cultuur In Beeld zoekt medewerkers om mee te helpen om ons cultureel patrimonium in beeld te brengen.
Schrijft u graag over wat er te doen is in ons Vlaanderen? Dan is dit mogelijk uw ding.
U komt terecht in een leuk team.. Interesse? mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Gents Manneken Pies Twielink schittert in kostuum van Wijnmeters Gilde Gent

b_800_600_0_00_images_artikelfotos_augustus2019_DSC_0113.jpg

 

Gent 16.08/2019 - Gisteren werd op de Kraanlei te Gent het Gents Manneken Pies Twielink aangekleed in een schitterend kostuum van de Wijnmeters Gilde Gent vzw.

Het kostuum is ontworpen door Mevrouw De Meyer, het Gents Manneken Pies Twielink is nog 14 dagen te bewonderen op de Kraanlei...

Heel wat kijklustigen waren om 18u verzameld voor de aankleding, onze Gentse Belleman (Jean Pierre Van De Perre) opende dit gebeuren, en heel wat leden van de Wijnmeters Gilde Gent kwamen een kijkje nemen.

Een woordje van dank werd geuit door de voorzitter Etienne Flerick  naar de organisatie van de Wijnmeters Gilde voor de toffe samenwerking.

Na de aankleding werden we uitgenodigd in het Gentse Vleeshuis voor een hapje en een drankje, het drankje , .... een lekkere witte wijn werd voorgesteld door Georges De Smaele , lid van de Wijnmeters Gilde, en presenteerde graag  zijn wijntje met gepersonaliseerd wijnetiket.

 

b_800_600_0_00_images_artikelfotos_augustus2019_DSC_0125.jpg

(Foto/inzet Georges De Smaele)

 

Georges wordt trouwens op 24 augustus in de bloemetjes gezet in het wijnmetershuis (oude kosterwoning Kerk St.-Pieters). Bij deze gelegenheid zal de Cuvée Georges De Smaele - In Monte Blandinio officieel voorgesteld worden.

 

Enkele sfeerbeelden ...

 

Foto/tekst Didier De Wever

0
0
0
s2smodern