Cultuur In Beeld zoekt medewerkers om mee te helpen om ons cultureel patrimonium in beeld te brengen.
Schrijft u graag over wat er te doen is in ons Vlaanderen? Dan is dit mogelijk uw ding.
U komt terecht in een leuk team.. Interesse? mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Foodsavers Gent wint Culinary Innovators Award

b_800_600_0_00_images_artikelfotos_april2019_289249-foodsavers-b25bfc-large-1536143299.jpg

 

 

Foodsavers Gent is op maandag 6 mei 2019 bekroond met de Culinary Innovators Award 2019. Gault&Millau reikt de prijs jaarlijks uit aan pioniers in de sector van gastronomie en voeding. Voor Foodsavers Gent is het al de zesde prijs sinds de opstart van het project in maart 2017.

 

Gault&Millau waardeert met de Culinary Innovators Award innovatieve ingrediënten, gerechten, dranken, bereidingen en vooruitstrevende concepten, producten en ideeën. Ook wordt er aandacht geschonken aan de meest innovatieve marketingaanpak en de evoluties richting duurzaamheid.

 

Opnieuw bekroond

Foodsavers Gent haalt daarmee in 2 jaar tijd 6 prijzen binnen. Foodsavers won in 2017 meteen de Sustainable Partnerships Award, die de focus legt op samenwerkingen tussen profit- en non-profitsector. In 2018 volgde de internationale Milan Pact Award, een award die duurzame, stedelijke voedselsystemen bekroont. In maart 2018 werd ook de Food Waste Award in de categorie ‘lokale besturen’ binnengehaald, een beloning voor initiatieven die op de meest creatieve, inventieve en efficiënte manier voedselverspilling reduceren.

 

Nog in 2018 won het project ook de 'Climate Star Award' van Climate Alliance, een internationaal stedennetwerk dat het voortouw neemt in de strijd tegen klimaatverandering. De Climate Star Award beloont steden, gemeenten of regionale netwerken in Europa die inzetten op duurzame energie, mobiliteit en consumptie. Tot slot ontving Foodsavers Gent ook de Publieksprijs bij de Grote Prijs voor Toekomstige Generaties.

‘Deze zesde prijs bewijst dat Foodsavers Gent een inspirerend project blijft voor velen. Foodsavers Gent vermindert niet alleen de milieu-impact door voedseloverschotten te recupereren, maar heeft ook een duidelijk maatschappelijk doel: dankzij het project krijgen kwetsbare personen kwaliteitsvolle en gezonde voeding aangeboden. Het project is een mooi voorbeeld van hoe we met vele partners samen het verschil kunnen maken.’

 

Didier De Wever

0
0
0
s2smodern