Cultuur In Beeld zoekt medewerkers om mee te helpen om ons cultureel patrimonium in beeld te brengen.
Schrijft u graag over wat er te doen is in ons Vlaanderen? Dan is dit mogelijk uw ding.
U komt terecht in een leuk team.. Interesse? mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Maatschappelijk

Gents Manneken Pies Twielink schittert in kostuum van Wijnmeters Gilde Gent

b_800_600_0_00_images_artikelfotos_augustus2019_DSC_0113.jpg

 

Gent 16.08/2019 - Gisteren werd op de Kraanlei te Gent het Gents Manneken Pies Twielink aangekleed in een schitterend kostuum van de Wijnmeters Gilde Gent vzw.

Het kostuum is ontworpen door Mevrouw De Meyer, het Gents Manneken Pies Twielink is nog 14 dagen te bewonderen op de Kraanlei...

Heel wat kijklustigen waren om 18u verzameld voor de aankleding, onze Gentse Belleman (Jean Pierre Van De Perre) opende dit gebeuren, en heel wat leden van de Wijnmeters Gilde Gent kwamen een kijkje nemen.

Een woordje van dank werd geuit door de voorzitter Etienne Flerick  naar de organisatie van de Wijnmeters Gilde voor de toffe samenwerking.

Na de aankleding werden we uitgenodigd in het Gentse Vleeshuis voor een hapje en een drankje, het drankje , .... een lekkere witte wijn werd voorgesteld door Georges De Smaele , lid van de Wijnmeters Gilde, en presenteerde graag  zijn wijntje met gepersonaliseerd wijnetiket.

 

b_800_600_0_00_images_artikelfotos_augustus2019_DSC_0125.jpg

(Foto/inzet Georges De Smaele)

 

Georges wordt trouwens op 24 augustus in de bloemetjes gezet in het wijnmetershuis (oude kosterwoning Kerk St.-Pieters). Bij deze gelegenheid zal de Cuvée Georges De Smaele - In Monte Blandinio officieel voorgesteld worden.

 

Enkele sfeerbeelden ...

 

Foto/tekst Didier De Wever

0
0
0
s2smodern

123 piano - editie 2019

b_800_600_0_00_images_artikelfotos_augustus2019_keyframe1.jpg

Vanaf 16 augustus tot 22 september 2019 staan opnieuw 5 piano's op 5 verschillende locaties in de stad Gent.

De piano's worden eerst bewerkt door kunstenaars, en daarna mag iedereen er 5 weken lang gratis op spelen.

7de editie, met per piano een gentse 'peter' en een mobiele 123-take-away-piano: je bestelt een liedje aan huis! Op 16 augustus om 19u start 123-piano met een gezellige, muzikale tocht langs alle piano's


De 123-locaties zijn De Stadshal, De Krook, Bisdomkaai, eetcafé ENTR en AZ Sint-Lucas. De 6de en mobiele locatie is de 123-take-away-piano.

5 dagen rijdt een go-cart mét buffetpiano, de Quatre Mains Mobil, van deur tot deur in 5 buitenwijken van Gent. Een pianist, sportief gesteund door 2 wielrenners van Gentse wielerclub Spaak&Spier, brengt 'liedjes aan huis' die men op bestelling kan aanvragen via de website van 123-piano. *In samenwerking met Yamaha Music Europe.


Dit jaar krijgt elke piano een peter, een Gentse organisatie die het festival een warm hart toedraagt en meedenkt rond unieke muzikale activiteiten. 'De Gentse Peters' zijn niemand minder dan Festival Van Vlaanderen, De Centrale, AZ Sint-Lucas, Music Mania en De Krook. Een unieke samenwerking tussen verschillende partners in Gent.


De 123-kunstenaars die dit jaar een piano bewerken zijn niemand minder dan 33-45, Samer Alagha, Gram & Blackbirds, Kasper Jordaens en Wallin’ vzw. Op deze manier worden deze 123-street-art-piano's unieke objecten die niet alleen het oor maar ook het oog bespelen.

 

Meer info: https://www.123-piano.be/over-ons

 

Didier De Wever

0
0
0
s2smodern

Gentse schrijver in kooi op de Korenmarkt

 

In de EU brengen meer dan 300 miljoen dieren hun leven door of zo goed als een deel van hun leven in kooien door.

Een leven in een kooi is “Wreed” en niet dierwaardig, daarom een nationale actie van GAIA met tussenstop in Gent.

Herman Brusselmans, ambassadeur van GAIA vloog dan ook symbolisch op de Korenmarkt een kooi in, Michel Vandenbossche kwam hem even gezelschap houden.

Een ludieke en leuke actie voor een torenhoog en schrijnende en intrieste realiteit. De actie gaat nog verder op 14/8 in Blankenberge en op 16/8 te Eupen.

 

JEAN BUYLE

0
0
0
s2smodern

BIG SWIM & BIG JUMP Portus Ganda Gent juli 2019!

b_800_600_0_00_images_artikelfotos_juli2019_Big_jump_swim.jpg

Op zondag 14 juli sprongen de Gentenaars opnieuw het water in om aandacht te vragen voor proper water. Op precies hetzelfde tijdstip sprongen in heel Europa duizenden mensen in rivieren, waterlopen en meren om te tonen dat ze wakker liggen van proper water – én dat ze daar iets willen aan doen.
2015 moest het jaar worden waarin alle Europese waterlopen weer ecologisch gezond zouden zijn. Dat werd vastgelegd in de Europese kaderrichtlijn Water, maar die deadline werd niet gehaald. De nieuwe deadline is 2021. Met de Big Jump vragen we de aandacht van onze politici om werk te maken van waterlopen die bruisen van het leven door werk maken van meer riolen, afkoppeling van regenwater en waterzuivering.
Onze cameraman Luc was aanwezig en kon de big jump en swim vastleggen op zijn camera.

Camera/edit Luc Van Vreckem

0
0
0
s2smodern

Gentse plassertjes klaar om te toeren

Pis.jpg

 

 

De Sosseteit Gensch Manneke pies Twielink heeft er een nieuw kunstwerkje bij. Hun huiskunstenaar Enca Caen heeft een fonteintje gemaakt met daarop 8 kleine plassertjes.


Mannekes en Meiskes die proper in een kuip plassen en klaar zijn om op reis te gaan.

"Want het beeldje moet de stad rondtrekken" zegt de sosseteit. "Het moet de Gentenaars verbinden en het Gentse manneke pis aan de kraanlei weer in the picture zetten."

Het fonteintje mag deze zomer wellicht al op bezoek in het Vleeshuis, en het stadhuis van Gent.

 

 

 

Didier De Wever voor CIB/reportage AVS

0
0
0
s2smodern

She must be on her period - Peaberry Coffeebar Gent

20190710-DSC03679.jpg

 

Op 10 juli opende in Peaberry Coffeebar, gelegen in de schaduw van het Geraard de Duivelsteen in Gent, een solo expo van de Gentse fotografe Jennifer Kesteleyn.

Jennifer_Kesteleyn_1.jpg

 

'She must be on her period' is een selectie van wat ouder werk, aangevuld met nieuw werk, bestaande uit zelfportretten in een niet-alledaagse setting. Volledig in Jennifers stijl visualiseren de werken de subtiele vooroordelen die nog steeds bestaan ten opzichte van vrouwen in de hedendaagse maatschappij.

De expo loopt nog tot eind augustus.

 

66172072_10217076112547940_379663177547251712_o.jpg

Foto's Balder Deschildre

0
0
0
s2smodern