Rock Top 100 - Live

b_800_600_0_0_0_images_artikelfotos_november2023__MDC9458.jpg

Het einde van ieder jaar kenmerkt zich op verschillende radio’s door top een 100, een top 500 tot zelfs een top 1000. In Lummen doen ze het net ietsje anders en brengen hun Top 100, met vier verschillende rockbands, live on stage. Afgelopen zaterdag konden we genieten van de achtste editie van dit evenement die nota bene nog een verrassend romantisch staartje meekreeg.

Het concept is eenvoudig doch een hele uitdaging voor de bands maar vooral voor de mensen van de techniek. Men begint uiteraard bij het nummer 100 uit de lijst en werkt de avond naar een climax, het nummer één toe. Elke van de vier bands spelen eerst een kwartier, daarna speelt elke band een half uur, in het derde deel speelt elke band drie kwartier en tot slot komt de apotheose met iedereen op het podium. De bandwissels, die heel vlot gingen, werden aaneen gepraat door een lieftallige presentatrice (wat wil je nog meer?)

Uiteraard worden niet alle nummers volledig gespeeld maar in medley vorm gebracht. Vergis u echter niet deze Rock Top 100 gaat niet enkel over pure rocksongs en uitsluitend buitenlandse groepen. Zo hoorden we “Footloose”, “Wake me up before you go” , “I need never get old”, “Ring of Fire” en “Country Roads”, allemaal overgoten met een behoorlijk dik rocksausje. Het is dan ook niet moeilijk om aan te nemen dat dit concept goed aanslaat en het een waar rockfeestje werd.

Dit prachtevenement werd georganiseerd door Rol(and) Kellens en zijn band KOYLE.

KOYLE: deze Limburgse zeskoppige coverband leerden we deze zomer kennen toen ze voor het eerst optraden tijdens de Gentse Feesten en dit op de Korenmarkt. Een namiddag die een uitstekende indruk naliet. Niet verwonderlijk als je weet dat deze rockband reeds 25 jaar allerlei podia onveilig maakt maar vooral hun grootste bekendheid verwierven in 2012 toen ze de grootste wedstrijd voor bands in de Benelux “The Clash of the Cover Bands” wonnen. De groep Koyle bestaat uit: Caroline Max (lead en backing vocals), Lennert Bex (lead en backing vocals, gitaar), Roland Kellens (bas), Axel Jacobs (gitaar), Alan Rawson (gitaar) en Andy Hermans (drums)

b_800_600_0_0_0_images_artikelfotos_november2023__MDC9623.jpg

FENIX: deze eveneens zeskoppige formatie uit Limburg brengt sinds 2003 Pop en rockcovers van erg hoog niveau. Live zijn de heren en dame een must voor elke rockliefhebber. Niet in het minst op zanggebied staan ze sterk met onder andere Bert Lievens, die in 2017 het tot in de finale van “De Voice van Vlaanderen” schopte, maar de ook rest van de band is muzikaal en vocaal heel sterk. De bandleden: Lynn De Bckr (lead en backing vocals), Bert Lievens (lead en backing vocals), Peter Maris (gitaar), Rik Stynen, (gitaar), Kristiaan Mesens (drums),Mario Jordens (basgitaar),

Outback: nee geen Australisch kwartet maar 100% Belgische coverband met pure rock op hun setlist. Af en toe eens lekker “Rammen” kan er ook nog bij. Toch sleept dit viertal je met regelmaat mee naar de “Outback” wat voor een echte rockliefhebber, zoals we zijn, natuurlijk geen bezwaar is. Ook hier weer enthousiaste topmuzikanten, niet bang van een stevig solootje. De bandleden: Johny Deferm (leadzang), Sigi Hendrix (gitaar), Steven (drums), Erik (bas)

b_800_600_0_0_0_images_artikelfotos_november2023__MDC9383.jpg

Covers on the rock

Deze mannen met baarden en lange haren lijken uit de roerige jaren 90 te komen en misschien vonden al begint hun verhaal pas begin deze eeuw. Ruige kerels maar puur van hart. Ze zouden ook best bikers kunnen zijn en bikers houden net als dit vijftal van een stevig feestje. Een feestje dat ze zeker gehouden hebben ook al moesten ze daar even voor naar Egypte. Je ziet ze zo van hun pint slurpen tijdens een optreden. De band: Dirk Cotr (leadzang), Geoffrey (1e gitaar), Kris (2e gitaar) Danny (bas), Marc Willekens (drums), backing vocals- allemaal.

 

She said YES

DE verrassing van de avond was er geen muzikale maar een huwelijksaanzoek van Koyle’s gitarist Alan Rawson. Op zijn, net geen blote, knieën kroop Alan naar zijn vriendin toe om de ultieme vraag te stellen. Om zijn vraag kracht bij te zetten draaiden 5 bandleden zich om en op hun rug stond WILL - YOU - MARRY - ME - ? Zeg nou zelf, wie zou daarop nee kunnen zeggen? Yes, she said YES. Met de kus, een ring en een bos bloemen werd de verloving gezegend onder goedkeurend oog van het ganse publiek.

b_800_600_0_0_0_images_artikelfotos_november2023__MDC9493.jpg

 

Als laatste kwamen alle muzikanten op het podium om samen een fantastische avond muzikaal af te sluiten.

Tot slot willen we de mensen van de techniek een “Tip of the hat” geven om dit unieke concept probleemloos aan elkaar te breien.

Klik op de video voor een fotoreportage

Music by The Blues Vision

 

Artikel en foto’s: Marc De Clercq