Nie gezeverd, algelijk

b_800_600_0_0_0_images_artikelfotos_juli2023_Goes__Goes.jpg

Op één na de laatste dag stonden opnieuw heel wat interessante bands allerlei op de verschillen pleinen en podia. Diversiteit en kwaliteit waren opnieuw hoog tot heel hoog. Een leuke tijd voor de muziekliefhebbers alom. Planning loopt soms in het honderd en zo ook nu weer. De weergoden waren ons niet zo gunstig deze keer.

Outline

Op de Korenmarkt stond Eva Wijnen, een zangeres uit Nederlands Limburg met haar band "Outline". Vorig jaar kon men haar hier ook reeds aanschouwen met "Eva Wijnen & Otherwise". Met Outline brengt Eva twee zangeressen mee Marloes Nogarede en Suzan Spreeuwenberg. De drie verschillende stemmen vormen samen de vocale kern van de band die tevens akoestisch (met keys) kan optreden. Ditmaal werd het trio echter ondersteund door Eva haar vaste band. Hun muziekkeuze moet men gaan zoeken in de lichtere pop, soms ietwat country en een streepje soul waar het drietal uiterst tot hun recht komt. Eva Wijnen verbaasde iedereen door a capella het  openingsnummer “Anything” te brengen. O zo mooi. Daarmee werd de trend onmiddellijk gezet voor een sterk optreden. Samen met Marloes en Suzan, die ook hun eigen deel solo brachten, is dit een pracht van een vocaal trio. Zelden gehoord. De bewerkingen van de songs zijn heel apart. Zo hoorden we Stromae’s "Papoutai" in geheel eigen trage maar herkenbare versie, klasse. Zowel Nederlandstalig als anderstalig werk werd ons deel, zij het nu traag of ritmisch maar altijd met de nadruk op zang. Gefeliciteerd Outline, dit was top.

b_800_600_0_0_0_images_artikelfotos_juli2023_Stunning_Suzy.jpg

Stunning Suzy

Aansluitend aan hun vrienden uit het Nederlandse Horst was het de beurt aan Stunning Suzy. Het is altijd een beetje thuiskomen in Gent, aldus Joep Vullings, bassist in beide bands. Het moet zowat de zevende keer zijn dat deze Classic Rock coverband tijdens de Gentse Feesten op  de Korenmarkt staat dat kan maar één ding betekenen. Ze zijn niet alleen keigoed maar ze komen ook graag terug. Met een niets aflatende energie beukten zangeres Karin Hoeben en band op de Korenmarkt in maar wij zijn niet van een kleintje vervaard en is voor ons een makkie. Tenslotte zijn we Gentenaars, of niet? Op het menu stonden overbekende hits van "Lets Zeppelin", "Deep Purple", "U2", “ Cheap Trick”, "The Rolling Stones", "ZZ Top", "The Who", "CCR" en zo verder. Heel wat top rocknummers, het mag gezegd zijn. Stunning Suzy doet dit met een verbazende gedrevenheid en energie. Een tweede leadgitarist was er opnieuw bij met Bryan Bos. Samen met Gijs Hoeben en toetsenist Ray Groothuis, op Hammondorgel, vormen ze een heel sterke rock coverband. Laten we vooral Joep Vullings (bas, backing vocals) en Niels Van Lierop (drums) die de band van het perfecte ritme voorziet, niet vergeten. Een te gekke Nederlandse band voor een crazy rockfeestje.

U2BE

Naar goede jaarlijkse gewoonte plant men op de Korenmarkt, zowel in het namiddag als avondprogramma, een tribute dag in. Deze keer was het niet anders. U2BE, een Vlaamse  U2 coverband mocht als eerste de spits afbijten. Geen onbekende voor velen en terecht. Nick “Bono” Beernaert en band staan dan ook garant voor de perfecte imitatie van de Ierse rockband. Zijn “unforgetable fire” en capriolen sloegen onmiddellijk over op het publiek dat natuurlijk alle nummers luidkeels mee brulde “Angel of Harlem”, “Desire”, “One”, de springer “I will follow”, “Vertigo”, “Sunday Bloody Sunday” tot in de details. Allemaal tot in de perfectie gebracht. Je zou bijna denken dat “de echte” hier stonden. U2BE maakte er een echte “reality show” van, dit met de juiste beelden op de achtergrond geprojecteerd.

b_800_600_0_0_0_images_artikelfotos_juli2023_U2BE.jpg

Ja het was een “Beautifull day”

Goes & Goes

Oftewel Vader & zoon. “Nie gezeverd” of misschien juist wel maar dan op ludieke wijze, zo breit Michel Goessens zijn eigen liedjes aaneen. Een alleswetende ziener, verteller en poëet in het Sleins dialect die graag zijn applaus krijgt voor zijn liedjes. Wanneer het regent neemt ie een andere gitaar en zowaar de regent houdt op, je moet het maar weten. Het "werk" op het podium doet hij allemaal zelf (als we dat mogen geloven). Michel staat op voor dingen waar hij passie voor heeft en dat recht heeft ie al is dat met een emmer op zijn kop. Het is wat hem tot Michel maakt.

Onlangs bracht het vader en zoon hun eerste LP/CD “Nie gezeverd” uit. Algelijk een goe ding.

Yung Camel & Jens Wal

Broeie en bar Broei geven de gelegenheid om jongen muzikanten hun ding te doen  aan het Geeraard de Duivelsteen. Het opmerkelijke daarbij dat iedere bezoeker een draadloze hoofdtelefoon krijgt zodat het omgevingsgeluid niet bezoedeld wordt. Voorbijgangers zien dan ook dansende mensen met lichtgevende hoofdtelefoons maar geen geluid, best vermakend. Een half uurtje rappen en hiphop met Camel, Jarne, etc viel best mee ook al is het soms freestylen op te gekke beats en zijn teksten niet op voorhand gepland.

 

Klik op de video voor een fotoreportage

Artikel en foto’s: Marc De Clercq