Clapton (Wezz) is God

Wezz_1.jpg

De jaarlijks terugkerende Brouwerijconcerten Roman-Mater, in het heuvelland van Oudenaarde, staan de laatste jaren uitsluitend in het teken van tribute bands, zo ook afgelopen week. Tribute bands van  erg hoge kwaliteit, dat is zeker. In de schaduw van de brouwerij haar prachtige binnenkoer werd op het laadplatform en compleet podium gebouwd.

Wezz.jpg

Luc De Vos bouwde aan de toekomst, Claptonite bouwt aan het verleden waarin gitaren, blues, rock gevoelige songs de toon aangeven?

Eric “Patrick” Clapton is een naam die bij jong en oud een belletje doet rinkelen. Eén van de eerste bands in de jaren 60 waar hij als gitarist te werk ging waren The Yardbirds. Daarna ging zijn gekendheid als snel steil omhoog. Wie kent The Cream, Derek and the Dominos, John Mayall Bluesband and Blind Faith niet.  Door zijn stevig gitaarwerk kreeg Clapton kreeg al gauw de bijnaam “Slowhand”

Om een dergelijk groot muzikant te coveren moet je van goede huize komen en daar komt Wezz (Wesley  Meyendonckx) zeker van. Omringd door een créme van muzikanten waaronder keyboardtovenaar Steve Mintjens. Een optreden dat aanving met een paar rustige en minder gekende pareltjes. Al gauw zou dat veranderen en kwamen de de oude classics naar boven “I shot the sheriff”, “Lay down Sally”, “After midnight” en “Still got the blues” alwaar Steve Mintjes mondharmonica uit zijn keyboard toverde.
Met zijn opvallende Clapton stem en op de typische Fender Stratocaster dompelde Wezz ons onder in de broeierige swingende sfeer van de jaren zestig/zeventig gitaargod.

b_800_600_0_00_images_artikelfotos_juli2022_Claptonite.jpg

Onder blinkend sterrenstof lieten ons we meeslepen op “Wonderfull tonight” en “ Knocking on heavens door” prachtig bijgestaan door de backing vocals. Na dit slow intermezzo konden we genieten van wat stevige superhits als “Sunshine of your love”, “Forever man”, “White Room” en “Cocaine”. Als afsluiter, hoe kan het ook anders, kregen we misschien wel Clapton’s grootste hit “Layla”. Claptonite is een meer dan waardige tribute band en heeft ons het ganse brouwerijplein blij verrast. Dank je om “God” nog eens aan het werk te zien.

 

Klik op de video voor een fotoreportage

Artikel en foto’s: Marc De Clercq