Gentse Feesten (dag 8)

b_800_600_0_00_images_artikelfotos_juli2022_The_Wizards.jpg

Op deze achtste dag van de Gentse Feesten stond er opnieuw heel wat te gebeuren op muzikaal vlak. Teveel om al die plaatsen, al dan niet aangekondigd, aan te doen op één namiddag.

De eerste stop werd opnieuw de Korenmarkt waar Ann Lee en haar band menig beentje deed zwieren. Niet verwonderlijk als je ziet met welk gemak Ann en haar vierkoppige band een mix van rockabilly, country, blues met een vleugje jazz ritmisch aan elkaar weet te breien. Die stem van Ann die mag er ook best zijn, krachtig, lief en zelfs met een tikje romantiek. Ann Lee laat zich begeleiden door een heel sterke band. Een korte maar aangename verrassing was dit. We hopen dan ook snel eens een volledig concert ervan te zien.

b_800_600_0_00_images_artikelfotos_juli2022_Ann_Lee.jpg

The Wizards: Hun leuze luidt ”we zijn een klein orkest uit Grembergen dat speelt als ’t past”.
Wij blij dat het paste en we zijn er zeker van dat het hele Korenmarkt publiek die mening met ons deelt. The Wizards hun repertoire leent dicht aan bij de jaren 60, 70 hits en later. De hoogdagen van The Troggs, Them, Led Zeppeling, The Kinks, Grandfunk Railroad, Joan Jett, The Doors, Robert Palmer, ELO, Los Bravos en Hermn Brood. Een waar festijn voor de ouderen onder ons al weten de jongeren die klassiekers zeker te waarderen. De samenzang, een fantastische zanger/performer en  niet in het minst de bindteksten van ene Nikolas Van De Veken (frontman van Janez Dedt) zorgen dat dit een namiddag werd die velen zullen niet gauw zullen vergeten.

Een meer dan groots einde kwam er toen The Wizards een eerbetoon aan Luc De Vos zongen met het nummer van Gorki “Anja”. Dit allemaal tussen “Rockin in the free world” en tot groot jolijt van hele plein. The Wizards eindigen altijd met een climax. Dit is het moment wanneer zanger Pieter Depoullion samen met drummer “Berg” samen het ritme opvoeren wat de ganse Korenmarkt in extase bracht. Laat ze maar komen dat “klein orkest uit Grembergen” wij zijn er altijd klaar voor en jullie?

Groentenmarkt Mezami: Ook hier hadden we het geluk nog een aantal songs van deze vrij nieuwe band te kunnen meemaken. MeZaMi zijn ouwe gekenden in het muzikaal circuit die in deze band Rocksongs van hoge klasse brengen. Het zal je dan ook niet vreemd klinken namen als Dire Straits, editors, Van Halen, etc te horen. Gedreven door een krachtige ritmesectie en voorzien van de prachtige ellenlange solo’s van ene Fré samen met de volwassen stem van Fabio en de perikelen van de eeuwig lachende toetsenist maakt van deze band een top rockband. Op naar een volgende ontmoeting.

b_800_600_0_00_images_artikelfotos_juli2022_MeZaMi.jpg

Voorlaatste stop van de dag, het Sint Veerleplein met Walis. Na een wat langdurige optocht van Keizer Karel kon Walis er volop tegenaan gaan en dat deden ze ook. Vanaf het eerste nr “An end has a start” (Editors) ging het voluit. Geen medelijden en zo hoort het ook.  Naar eigen zeggen brengt Walis Brexistische FolkRock waarbij ze vooral streven naar een "feel good vibe". Naast Editors hoort men dan ook met regelmaat bands zoals Mumford & Sons, Bear’s Den, Elvis Costello, Imagine Dragons, Coldplay, The Lumineers en Ben Howard. Een ware cocktail van pareltjes. Walis is een band die ontstond in de coronaperiode door het immer muzikale gedreven duo Chris Corn en Bart Mareen. Zij maakten er samen met Mathieu Verfaillie en Pierre Lemmens een ijzersterke band van waarvan men nog veel zal van horen. Het op het Veerleplein toonde hun dankbaarheid en zette hun beste beentjes voor. Sommigen gebruikten daarvoor zelfs luchtgitaren omde daden wat kracht bij te zetten.

b_800_600_0_00_images_artikelfotos_juli2022_Walis.jpg

Voor de afsluiter op het Sint Veerleplein bleven we nog even. Dhont & the Hitmen, met twee voormalige leden van Hammertime, had wel onze interesse maar het lukte niet eerder om deze band te aanschouwen. Het vertrouwen dat we in zangeres Elisa Dhont en bassist Alain Uyttenhove had werd bevestigd na de eerste tonen. Dhont & the Hitmen brengen krachtige en ritmische dans-, rock- en slowtoppers in medleyvorm zodat men van een mix van de meest populaire song kan genieten. We kunnen deze groep best omschrijven als een top partyband die van het begin tot einde iedereen in vervoering brengt.

Klik op de video voor een fotoreportage

Music By Viktor Puype

 

Artikel en foto’s: Marc De Clercq