Grunge, Grunged, Grungdiest

b_800_600_0_00_images_artikelfotos_januari2022_Das_Rock.jpg

Grungerock of kortweg Grunge is een rockstijl gebaseerd op noise-, alternative-, en indierock gekenmerkt door onder ander een overstuurde gitaarsound. Eind jaren tachtig overgewaaid uit de Verenigde Staten kende deze muziekstijl veel aanhang met misschien wel als voornaamste speler Nirvana.

Velen zullen onder U zullen zich nog wel het legendarisch MTV Unplugged live optreden in Sony Music Studio’s te New York herinneren. Een akoestisch optreden voor een beperkt publiek waar de band zowel eigen werk als enkele covers (David Bowie, Meat Puppets) in eigen stijl bracht. Van dit optreden werd een album MTV Unplugged in New York uitgebracht. Het was het eerste album dat verscheen na het overlijden van zanger Kurt Cobain.

b_800_600_0_00_images_artikelfotos_januari2022_Das_Rock2.jpg

Het is niet de eerste keer dat rockliefhebbers verwend met een gelijkaardig optreden van dit legendarisch gebeuren en het zal ook niet de laatste keer zijn. Zo konden we onlangs kennismaken met de repetities van een nieuw initiatief in die richting waarvan de verwachtingen hoog zijn.

Onder de titel Dasrock Acoustic plays Nirvana Unplugged plannen de leden van Stubru coverband Das Rock een aantal van deze tribute concerten in de zeer nabije toekomst. Concerten waarbij het beperkte publiek rond de groep op het podium zitten. De zeskoppige band bestaande uit een zanger, bassist, twee akoestische gitaristen, drummer en celliste zullen zodoende een innig gevoel en warme sfeer weten te creëren wat een dergelijk close optreden uniek maakt.

b_800_600_0_00_images_artikelfotos_januari2022_Das_Rock3.jpg b_800_600_0_00_images_artikelfotos_januari2022_Das_Rock4.jpg

Op zondag 30 januari om 11uur staan Eddy Demeyer, Robbe Vekeman, Alain Kesteloot, Orville Cottenie, Bart Engels en Laura Moens klaar om liefhebbers van het genre te ontvangen in GC De Kluize te Oosterzele. Een zondagmorgen aperitief met een grunge smaakje. Een optreden  gepland binnen de geldende covid maatregelen. Voor meer inlichtingen en tickets verwijzen we naar de facebookpagina van Das Rock https://www.facebook.com/dasrockcoverband

Wij zijn er klaar voor en jullie?

Artikel en foto’s: De Clercq Marc