GRUUT "Is not like everyone else"

b_800_600_0_00_images_artikelfotos_september2021_Monto_Moro.jpg

GRUUT zijn de rock jaren 70, GRUUT is de Stadsbrouwerij, GRUUT is de Monte Moro Band, GRUUT zijn de biertjes, GRUUT kent zijn najaarskreunen.

De Gentse Stadsbrouwerij GRUUT heeft de intentie om geregeld een concert te geven in hun brouwerij. Zo kwam onlangs Ace & The Jokers en Tridelo in het gezellig café van de Brouwerij. Zaterdagavond was het de beurt aan een gekende rock coverband.
Monte Moro Band: In 1969 opgericht door huidig gitarist Hans Dekker en Marc Malyster. De groep met zowel Nederlandse als Vlaamse roots werd al gauw een groot succes. Door het flink aantal bestaansjaren heen kende de groep een paar wijzigingen doch de kern bleef dezelfde.

b_800_600_0_00_images_artikelfotos_september2021_Hans_Dekker.jpg Hans Dekker


De Monte Moro Band is een vijfkoppige rockband die voornamelijk rock en pop klassiekers uit de jaren 60' en 70's brengt.
Heel subtiel hoorden we de eerste toetsennoten en ja hoor daar stormde "Locomotive Breath"(Jethro Tull) op ons af gevolgd door “White Room”(Cream), “She’s not there” (The Zombies), “Strange Kind of Woman” (Deep Purple), “Cocaine”,(J.J. Cale), “Black Magic Woman” en dat is slechts een kleine greep uit het eerste deel. In de pauze moet men iets in de toetsenist zijn cola gedaan hebben. Die sprong als een jong veulen achter zijn keys terwijl hij de band opzweepte. “Return to Fantasy” (Deep Purple), “25 or 6 to 4”, “In a Gadda da Vida”( Iron Butterfly) maar als wij “Fire” (The Crazy World of Arthur Brown)  horen gaan we helemaal uit de bol. Nog wat oudjes van onder meer The Stones, Golden Earring en Spencer Davis Group en de groep sloot meer dan waardig af  met “Born to be Wild”. En toen, toen was onze energie op.

Voor wie de pop en rockjaren 60' en 70' gekend heeft is een dergelijke avond met ellenlange gitaarsolo's en krijsende stemmen een ware verademing tussen al de hedendaagse softpop.

b_800_600_0_00_images_artikelfotos_september2021_Marnik_Bellecoste.jpg Marnik Bellecoste

De Monte Moro Band speelde in enigszins gewijzigde bezetting en werd toetsenist van het eerste uur Marc Malyster tijdelijk vervangen.


De bezetting zag er als volgt uit:
Hans Dekker ( lead gitaar/ backing vocals)
Marnik Bellecoste (zang)
Maarten Geers (drums/zang)
Walter Stes ( bas/ backing vocals)
Fred ter Borg (vervangend toetsenist [ Never 2 Late]) Tip of the hat voor Fred die een toch behoorlijk repertoire in 2 repetities wist onder de knie te krijgen.

Wie zin heeft in één van de volgende gratis concerten: Lajos Tauber (24/09), Mark & The Mechanics (08/10) en Slippery People (15/10) kan zich inschrijven op de website https://www.gruut.be/concerten/


Voor een fotoreportage klik op de video

Music by Victor Puype


Artikel en foto’s : Marc De Clercq