Een Hart Voor Iedereen

Bluesy_Muloosy.jpg

Hoeksken Meivelling Pop-up. Na bijna twee jaar van afwachten kon men op “Het Hoeksken” opnieuw samen zijn, zij het in beperkte omstandigheden en in een ander concept. De gezelligheid was er niet minder om.
Met respect voor de huidige geldende corona maatregelen creërde het bestuurvan de Meivelling een super gezellige tweedaagse op het terrein aan de Hoekskensstraat. Door het korte weekend was de gebruikelijke grote tent er niet en maakte plaats voor een  paar kleinere tenten met vooral veel tafels buiten en een prachtige sfeerverlichting alom. Later zou blijken dat de verschillende tenten toch een goede (droge) keus waren
Het weekend, dat normaal uit vier dagen bestaat, werd dit jaar ingekort tot een tweedaags evenement met op zaterdag het een gezellig samenzijn plus concert, afsluitend met een DJ. Op zondag  stond er enkel een jaarlijks terugkomende sneukeltoer en gezellig samenzijn achteraf op het programma.
Ook op de Meivelling  paste men zich aan aan de snel opkomende trend door de bestelling door de klant zelf te laten plaatsen via een "Wazaltzijn" QR code (op tafel) opdracht. Even later komt dan een medewerker met uw bestelling, even afrekenen op de drankkaart en klaar. Simpel zat. Zij die moeite hadden met deze nieuwe manier van bestellen werden snel geholpen door een bestuurslid. Wie het koud had kon ook een warm dekentje krijgen. Een spring kasteel voor de kleintjes en schietkraam vulden het terrein verder aan.
Pop-up avond
De zaterdagavond  startte men zoals gebruikelijk met een DJ, geen reuze BBQ dit keer maar geen nood een pakje  friet met stoofvlees, broodje beenham en entrecoteburger zorgden voor gevulde magen. Hoofdact en sfeermaker van de avond was de lokale 12-koppige band  Bluesy Muloosy. In de wijde omgeving goed gekend, geliefd en steengoed. Hun grote variatie van opzwepende ritmische muziek, oud of recent, helpt daar zeker bij.
Het werd zoals verwacht een swingende en gezellige avond die werd afgesloten met DJ Jasper.

Avondsfeer.jpg


De sneukeltoer
Een flink aantal deelnemers schoof zondagmorgen aan voor het uitgebreid en “kloek” ontbijt. De beentjes zouden het later nodig hebben, koud en veel wind en minimale regen tot de laatste etappe.
Rond tien uur ging de 58km lange toer dan van start. Een ronde die onder andere de gemeentes Laarne, Overmere, Wetteren en Beervelde passeerde. Er werden vijf stops voorzien waarbij men kon aperitieven, middageten, Spitsburgers, wafels, dessert ijs en koffie/bier kon nuttigen. Daarna ging het terug naar de eindstop (de startplaats) waar een frietje voor de brave Belgen wachtte.

Sneukeltoer.jpg


Een prachtig alternatief met een hart voor iedereen. Een initiatief die bij sommigen de roep naar meer deed aanwakkeren.


Video fotoreportage Pop-up

Music by Viktor Puype


Video fotoreportage  Sneukeltoer

Music by Viktor Puype


Artikel en foto’s: Marc De Clercq