Boogie meets Bosco for the good of music

Boogie_meets_Bosco.jpg

Het slotweekend van de Congéconcerten sloot af met een echte  Top of the bill. We hebben er twee jaar moeten op wachten maar eindelijk sloegen twee rasartiesten uit onze Belgische muzieklandje de handen opnieuw in elkaar.
Een uitleg is even aan de orde. Twee jaar terug slaagde de B4winterconcerts organisatie (een organisatie voor het goede doel) erin om deze twee heren bij elkaar te brengen voor een éénmalig live optreden.

Boogie Boy Deze 73-jarige is voornamelijk gekend als de Soul singing, Rythm & Blues piano spelende, microfoon swingende, stage divende bluesmachine maar tevens als frontman van “Make It Happen” waarmee hij The Rolling Stones, Bruce Springsteen, Michael Jackson,  Frank Sinatra, Ray Charles, Prince, Tina Turner, Rod Stewart, Pink Floyd  naar onze Belgische podia kreeg.
Jean Bosco Safari. Vroeger gekend als Kidd Safari bracht deze singer/songwriter/performer reeds vier albums uit. De laatste toert hij met een The Beatles getinte show “Imagine no Lennon” waarmee hij zelfs in de meest gekende  Liverpoolse  pub The Cavern Club optrad.
Het bijna legendarisch optreden Boogie meets Bosco in 2019 werd zo erg gesmaakt door zowel het publiek als alle muzikanten dat er een gevolg moest komen. Dat werd gepland maar covid-19 stak er een stokje voor.

Boogie_Boy_micro.jpg Jean_Bosco_Safari.jpg


De Congéconcerten. Net zoals een aantal gemeenten in Vlaanderen organiseert Lierde, zoals elk jaar, tijdens de zomermaanden op een welbepaalde weekdag  gratis live concerten op veelal unieke locaties. In lierde zijn dat dus de Congéconcerten. Dankzij de steeds verbeterende covid omstandigheden kon men vanaf augustus een drietal vrijdagavonden op het programma zetten. Zo kwamen eerder Dhont & The Hitmen en de Belpopband aan de beurt. De Vlaamse Ardennen gemeente kent een dik 6000 inwoners en is gekend als festival gemeente.
De talrijk opgekomen Lierdenaars konden op hun laatste vrijdag van het verlof genieten van wat een uniek optreden zou worden. Boogie Boy en Jean Bosco Safari lieten zich begeleiden door een crème van muzikanten. Naast David Piedfort(gitaar), Steve Mintjes (keys), Toto Poznantek (drums), Marc Rosso (bas) zagen we ook twee blazers nl Floris Windey(trompet), Mitya Jansen (sax).  Het concert werd opgedeeld in twee stukken waarvan het eerste iets minder ritmisch was. Onder een tanende avondzon begon Boogie Boy in zijn gekende stijl het optreden met “Midnight Hour”. Verder  kregen we tot groot jolijt van jong en oud “Knock on wood”, “Georgia”, “Kiss”, “Superstition”,” I got a woman” en “Get Ready”. Een perfecte mix en goede inleiding naar meer.
In de pauze konden hoorden we een opmerkelijke uitspraak over het schoeisel van BB "met zo’n schoenen moeten we Unchain my heart spelen" en dat bleek later ook het geval te zijn.

Schoenen_BB.jpg


In het tweede deel ging al vrij snel de hemelsluizen open maar niet getreurd met zo’n twee topartiesten deerde dat het aanwezige publiek grotendeels niet. Respect met grote R toen Boogie Boy samen met zijn  trompetist Floris nog verder de boel opzweepte met “What a wonderfull world” in de gietende regen.

Boogie_Boy.jpg 

Dat maakte pas een speciale sfeer. Niet alleen de afwezigen maar ook zij die naar huis gingen voor de regen hadden weeral ongelijk. Geen moment verveelde en vooral niet toen Jean Bosco Safari er Beatles songs tussen gooide, gewoon subliem. Tegen dergelijk muzikaal geweld kan regen niet op en toen stopte die ook. Verder kregen we “Gimme some lovin”, “Proud Mary” en als afsluiter “Satisfaction”.
Na wat een fantastische avond werd gingen we naar huis met de belofte dat ze volgend jaar terug komen. Moeten we nog zo lang wachten?

Klik op de video voor een fotoreportage

Music by Tiny Legs Tim

Artikel en foto's: Marc De Clercq