Een dag om nooit te vergeten

Regi_2.jpg

We schrijven 15 augustus 2021. Er was heel wat te doen in ons lage landje maar wij bleven in onze achtertuin, gewoon omdat het programma adembenemend was. Daarom droegen we ook mondmaskers 😉

De derde en laatste dag van de Zaffelaarse Belevenissen zag er dus veelbelovend uit en dat bleek ook zo op het eind van de dag.


Het Namiddagprogramma
Zoals gebruikelijk, hadden de kleintjes hun vertier in namiddag. Zo konden de kleine durvers samen met Boembox  boegbeelden Ellen en Anick en hun nieuwe interactieve show de boel op stelten zetten. Een uurtje ongebruikelijk plezier waarbij sommigen wel zullen gedacht hebben, dit wil ik later doen op het podium staan.

Boembox.jpg  Samson_en_Marie.jpg

Samson & Marie. Het is alweer meer dan een jaar geleden toen Samson afscheid nam van Gert en een waardige opvolgster vond in dochter Marie. Een goed half uurtje zang afgewisseld door de capriolen van Samson kregen onze allerkleinsten die aandachtig meeleefden met de ganse show. Meezingen met “Grote rode luchtballon”, “Wij gaan vliegen” en natuurlijk als laatste “Samsonrock” deden ze als echte professionals.


Het avondprogramma
Een meer dan behoorlijk gevulde avond stond in het verschiet en is ondanks enkele problemen een sublieme avond geworden. Niet minder dan vijf shows stonden gepland.
BOBBY: de twee jaar geleden door Miguel Wiels opgerichte boysband mocht met hun vlotte boysshow de spits afbijten. Brecht, Ryan, Aaron, Ruben en Simon zijn goed getraind zo bleek. Bobby brengt voornamelijk eigen nummers doorweven met enkele covers.  Eigen werk is onder meer “Sing Our Song”, “That Girl” en “Hey Don’t You Know”. Mooi moment was wanneer  het vijftal “She goes Na Na”  (The Radios) zittend op een kruk samen ten hore brachten. Het optreden werd beëindigd  met de One Direction hit “One way or another” Opmerkelijk is dat ondanks de stille periode (door covid-19) en de vrij jonge band ze toch reeds konden steunen op een goed aantal fans. Dat in Bobby een lid uit de omgeving zit zal daar wel niet vreemd aan geweest zijn.


Bobby.jpg


Sylver Live
Velen zullen zich de zeer jeugdige Silvie Melody met haar eerste hit “Ben” wel herinneren. Die tienerzangeres is ondertussen uitgegroeid tot een volwassen performer die ondertussen zowat 20 jaar "on the road" gaat met haar band. Gesteund door diezelfde band trekt ze live door het ganse land en brengt naast haar eigen hits samen met ritmische covers uit de tachtiger jaren.
Het optreden begon in mineur toen  al snel licht en geluid uitviel. Gelukkig werd het probleem snel opgelost al moesten we het stellen zonder extra lichteffecten op het podium. Zoiets zal ons en zorg wezen, we kwamen voor de muziek. Sylver Live is eigenlijk een combinatie van de ritmische steun  van DJ Wout Van Dessel, zang van Sylvi en een bedreven live band. Sylver zorgt ook voor een show gedeelte met drums en lichtspektakel al viel dat laatste deels in het water door de eerdere problemen. Uiteraard werd de toch geslaagde show afgesloten met “Turn The Tide”, een nummer dat trouwens door  Wout Van Dessel en Regi Pinxten geschreven werd.

Sylver_Live.jpg

Froze
Froze is een Hip Hop duo met uit het Gentse  die als aanloop dienden naar inleiding  tot het volgend optreden (Gers Pardoel)
Rauw en onbesproken teksten geleest op eigen ervaring maar tevens geïmprovisioneerd naar het moment zelve. Zo ook eigen werk als “Kotsbeu” en “Lege zaal” Een ludieke kant mag er best ook bij, tevens wordt hier en daar het publiek erbij betrokken.
Froze hun show bestaat uit gestileerde ritmische muziek die vaak samen gaat gaat met rappen, een andere ritmische en rijmende spraak-zang-techniek uit de muziekwereld. Froze maakt tevens gebruik van een DJ achter een draaitafel die al dan niet in combinatie met scratching, beatboxen en instrumentale werk hun songs ondersteunt.

Froze.jpg


Gers Pardoel
Vanaf de eerste toon pakte Gers heel de zaal in met “Zomer” vervolgd door “Louise”. De toon was snel gezet. “Zo Bijzonder” was het moment toen Gers de Clouseau hit “Anne” bracht een versie die men eerder kon horen in “Liefde voor muziek”  Deze Nederlandse rapper is op het podium een vat vol van energie. Je ziet hem van links naar rechts springen,bukken, dansen, zingen en dit allemaal in één adem. Eventjes naar beneden gaan om een aantal fans te groeten en dan weer voluit op het podium.
Enkele leden van de KSA vonden dat hij iets aan zijn kledij moest doen en zodoende schonken ze  hem dan ook een KSA-hemd. Waarna hij dit even aantrok. Misschien dachten ze stiekem hem als nieuw lid te kunnen verwelkomen.
Hits die makkelijk in het oor liggen en iedereen kan meezingen dat is eigenlijk het geheim achter Gers zijn succes. Of ie daar “Morgen ben ik rijk” van wordt is nog zeer te bezien. In ieder geval kunnen ze allemaal op z’n “Bagagedrager”. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de hele tent zijn liedjes meezingt.Een tiental jaar terug begon het succes met zijn grootse hit “Ik neem je mee”, een typisch Gers Pardoel lied dat tevens de afsluiter werd van een zeer gesmaakt optreden.

Gers_Pardoel.jpg

Onverwacht maar O zo trots op hun "Top of the Bill” kon de organisatie de pas uitgeroepen winnaar (samen met Niels Destadsbader) van “Zomerhit” aankondigen namelijk Regi Penxten.
Niettegenstaande de avond niet meer stuk kon kreeg Zaffelare  er nog dit fantastisch toemaatje bij.
Met de handen in de lucht en voorwaar oprecht trots startte Regi zijn driekwart durende set. Als een duiveltje sprong hij uit een doosje en toverde  allerlei dance muziek uit zijn laarsjes. In een mum van tijd zorgde Regi ervoor dat de tent op z’n kop stond. Het moest er ook eens goed af, en dit niet alleen bij de jeugd. Ook de ietwat oudere Regi fans waren in hun nopjes en “bewogen” volgens de coronaregels. Eigenlijk was dit een dubbel feest en om dit te vieren bespoot Regi als een ware overwinnaar zijn fans met twee flessen champagne gezien er geen Magnum in voorraad was. Goed voor elk hand één dus, het resultaat is hetzelfde. Even voor 01.00 bracht Regi  “De wereld draait voor jou” de hit waarmee hij samen met Niels Zomerhit 2021 won.

Regi_1.jpg


En toen, toen werd het stil. Muisstil...ssssttt.


Eind van een magische driedaagse, eentje die voor herhaling vatbaar is.

 

Klik op de video voor een fotoreportage

Music by Tiny Legs Tim


Artikel en foto’s Marc De Clercq