Een METEJOOR raasde over ons Vlaamse land.

Metejoor.jpg

Het heeft geen haar veel gescheeld of onze kop was er bijna af. Die Vlaamse Schlagerfans kunnen best goed gooien al is het dan met handdoeken en versleten grootmoeder onderbroeken. Gelukkig zijn we nog steeds alert maar vooral snel.

Plaats van de feiten de grote tent achter de kerk te Lochristi/Zaffelare.
Alweer was dit een schot in de roos voor de organisatie van de Zaffelaarse Belevenissen. Een grote naam, een hele grote naam en een sterk opkomende ster, wie wordt daar niet blij van.

Garry_Haggar.jpg Garry Hagger


Say Jojooo, Say Jojoooo wie dat zegt zegt Garry Hagger.
Deze Vlaamse zanger opende de  tweede dag van de Zaffelaarse Belevenissen. Het was duidelijk dat zijn fans er klaar voor waren en werden meteen verwend met een resem van zijn hits Besame Mucho, Het allermooiste, Gold (een knipoog naar de recente Belgische  gouden medailles)  Zweven en een uitzinnige Marc Borsato medley. Met  “Vlaanderen mijn land” een hulde aan Will Tura, sloot Garry dit eerste optreden af waarna hij zijn fans bedankte met een fotosessie.

Metejoor_2.jpg Metejoor


METEJOOR is de artiestennaam van Joris van Rossem, een bijna dertiger uit Duffel. Hij is een zanger in het Vlaamse popgenre en  bekend van  hits zoals "Horizontaal",  "Blij om jou te zien", "Het beste aan mij", "Hoe kon ik zo dom zijn" en vooral "1 op een miljoen".
Het verhaal wil dat Joris ontdekt werd in de coulissen van The Voice van Vlaanderen alwaar zijn zusje aan mee deed. Producer/songwriter Hans Francken was dusdanig onder de indruk van zijn stem dat er meteen een samenwerking volgde met de gekende gevolgen. Als een meteoor schoot zijn bekendheid omhoog, de ene na de andere single verscheen in de hitparades en dit is pas het begin. Een mooie beloning  zou een prominente plaats in Zomerhit kunnen zijn. Misschien dat de nieuwe single “Rendez Vous” daarbij helpt.
Het verhaal wil ook dat Joris nogal wat podiumvrees had. Ja we zeggen had omdat op het optreden daar helemaal niks van te merken viel, integendeel. Als een volleerd entertainer raast Metejoor over het podium, zingt alleen en in duet, bespeeld de conga’s tussendoor. Even later zie je “sportieve Joris” in de palen van de tent hangen en zingen. Het publiek lustte er duidelijk van. Bindteksten en interactie met zijn talrijke fans zijn tevens zoals het hoort.
Het zal dan ook niemand verbazen dat Metejoor omringt wordt door een puike ritmische liveband. De licht ritmische muziek die Metejoor brengt word doorspekt van mooie Vlaamse  teksten. Voeg daarbij een goeie dosis mannelijke charmes en je hebt het ideaal recept voor een mooie toekomst. Het is duidelijk dat Metejoor een deel is van de nieuwe generatie die eraan komt en zowel in jong als oud en grote schare fans vindt.

Niet te vergeten was het pakkende moment toen Metejoor samen met zijn band Happy Birthday zong voor Denise, de vrouw van organisator Thierry, die de strijd voert tegen een zware ziekte.


Willy_Sommers_en_Tim.jpg Willy Sommers


Een Meneer om U tegen te zeggen.

Wanneer je 50 jaar succesvol op de planken staat en nog steeds aan de top meedraait mag dat wel. We hebben het over niemand minder dan Willy Sommers die de avond afsloot samen met zijn live band. Deze combinatie is nieuw voor ons en heeft ons aangenaam verrast. Een live band biedt ook meer mogelijkheden en zo kon Willy naast de gebruikelijke microfoon er ook nog eens de akoestische gitaar bij pakken. Zo waren duetten met de background zangeres en battles met zijn begeleidend gitarist Tim mogelijk. Tof om hem op die manier te zien genieten, hij leek wel een heel ander artiest. Een hele waslijst van zijn grootse hits, die occasioneel in een licht popjasje gegoten werd, werd ons voorgeschoteld.
Als een leeuw in de kooi, Het water is veel te diep, Laat de zon in je hart, en misschien wel zijn allergrootse hit “Zeven anjers, zeven rozen”  is slechts een kleine greep uit dit toch wel fantastisch optreden. De Vlaamse Schlager zagen die avond er heel anders uit tot groot genoegen van velen.

De avond werd op passende wijze afgesloten door DJ Dries

Klik op de video voor een fotoreportage

Music by Arne en Frie


Artikel en foto’s: Marc De Clercq