Vrijdag de 13e, een ongeluksdag. Hoezo?

Sonny_Vanden_putte.jpg

Anderhalf jaar hebben we ernaar gewacht. Velen ernaar verlangd om hun geliefde bands opnieuw te zien. Sinds kort mogen we meer en dat resulteerde in veel initiatieven allerlei. Stilllaan kwamen optredens en concerten op gang. Augustus krijgt nu een ware boost. Ondanks enkele grote festivals opnieuw uitgesteld zijn of in een verkleinde coronaversie doorgingen ziet het ernaar uit dat we  er nu voluit voor kunnen gaan. Dit weekend is er een waar voorbeeld van.

De festivals en concerten rijzen de pan uit zo ook in Zaffelare.
Zaffelare heeft sinds  jaren zijn eigen meerdaags festival bestaande uit muziek (voor elk wat wils) comedy en een mossel eetfestijn, dit drie dagen lang. Dit jaar echter is het concept ietwat anders en tevens gebeurt het evenement op een andere locatie. De comedy valt weg en alsmede het eetfestijn. Ook is op zaterdag- en zondagavond (niet op zondagnamiddag) toegang te betalen voor een toch uitermate mooi programma.
Het hele gebeuren gaat door in een grote tent. Alles is naar de huidige coronaregels opgesteld en uitgevoerd. Er is een ruime parking voorzien via de Koedreef.

Tent_buitenzicht.jpg


Opener van dit weekend (en wat voor één) was Mother Mercury een Vlaamse  Queen tribute band. Het legendarische optreden tijdens de Gentse Feesten 2019 op de Korenmarkt was de trigger die ervoor zorgde dat deze top tribute band naar Zaffelare kwam. Sonny Vande Putte en zijn uitstekende  band liet het publiek anderhalf uur dromen alsof Queen daar echt voor hen stond. Meebrullende kelen en klappende handen op het hele gamma van de allerbeste Queen songs spreken boekdelen. Sonny weet als geen ander zijn publiek tussendoor te bespelen, zo ook nu weer. Velen kenden deze band met Gentse roots nog niet maar in Zaffelare zullen ze hen zeker nooit meer vergeten nu. Een babbel met de bandleden na het optreden is altijd mogelijk en voor de fans waren Mother Mercury T-shirts te koop die naar verluid vlot van de hand gingen.
“We will Rock You”

Publiek_Zaffelaarse_Belevenissen.jpg


Edje Ska en zijn Pilchards (tweede band van de avond) was er bij de laatste editie twee jaar terug ook bij en maakte een danige indruk op zowel publiek als organisatie dat deze een waardige afsluiter van de avond zou worden. Deze krachtige coverband ging als een sneltrein, met tal van medleys, door de tent. Startend met een ware rockmedley waarbij zowel  de jaren tachtig rockbands maar ook de nog oudere rockfenomenen langs kwamen. Vergis U echter niet. Ook Ray Charles, Neil Diamond, Arno ( Les Filles du bord du mer) BB King, Rob De Nijs, De Kreuners Een bonte verzameling hits passeerde dus de revue. De Pilchards haalden alles uit de kast om samen met hun "leader" een topavond van te maken en dat werd het. Tussendoor kregen we ook nog wat capriolen te zien van de knotsgekke  “Edje”. Waar die “ska" voor staat hebben we geen flauw idee van gezien er geen enkel reggae of ska nummer in de set zat maar dat zal ons een zorg wezen wij en wij niet alleen hebben ons flink geamuseerd.

Edje_Ska.jpg   Edje Ska


Door de coronamaatregelen sluit de toog rond 0u30 en om 01u00 stopt de laatste band.


Op zaterdag en zondag is er opnieuw een meer dan behoorlijk programma meer Garry Hagger, opkomende ster Metejoor, Willy Sommers. Boombox,  “Samson en Marie”, Bobby, Sylver Live, Froze, Gers Pardoel en Regi op het prgramma.
Voor meer inlichtingen https://www.zaffelaarsebelevenissen.be/


Klik op de video voor een fotoreportage van de avond

Music by Tiny Legs Tim


Artikel en foto’s: Marc De Clercq