Live Stream Events

b_800_600_0_00_images_artikelfotos_februari2021_DSC_0027_Groot.jpg

Het is alweer een goed aantal maanden geleden, misschien wel een teveel aantal maanden dat de muziekliefhebbers onder ons naar een live optreden konden gaan en de eerste deels of volledige optredens zijn nog een eind weg.


Meerdere bands, soloartiesten, acteurs en anderen in de evenementensector hebben nood aan optredens zij het persoonlijk/gevoelsmatig of financieel. Ook andere evenementen, denk maar aan theatervoorstellingen, carnavalstoeten en zo meer hebben datzelfde gevoel. Gezien de huidige covid pandemie zijn er weinig  tot geen mogelijkheden om live optredens en andere evenementen bij te wonen of om zelf op te treden. Lege podia zijn het resultaat. Ook het releasen van een CD of vinyl LP is niet vanzelfsprekend meer en wordt vaak uitgesteld naar een later tijdstip tot er “betere tijden” komen. 
Het muzikale bloed kruipt echter waar hen niet kan gaan. Men ziet het niet maar er wordt gerepeteerd, veel gerepeteerd en zeker niet alleen om de set te “onderhouden”. Nee muzikanten/artiesten moeten performen “no matter what “ of ze worden “ambetant” en zenuwachtig.

 

b_800_600_0_00_images_artikelfotos_februari2021_DSC_0001_Groot.jpg 

Lege podia, dat moet anders

Wij zien ook een goed aantal nieuwe bands en combo’s ontstaan in een zoektocht om toch iets ( zij het nu nog achter de schermen) te kunnen doen. Bij velen blijft het echter niet bij “achter de schermen” en gaan volop streamen. Gelukkig zien we acteurs en aanverwanten die hun covid ding doen en video’s  ten verspreiden via verschillende mediakanalen.
Een groot aantal van die mensen doen dan ook zware inspanningen (ook financieel) om toch hun ding te kunnen aanbieden en zoeken daarbij heil in live stream optredens op het net aangeboden. We zien meer en meer initiatieven op nationaal vlak en ook de Provincie steunt meer en meer initiatieven, we kunnen dat alleen maar toejuichen.

b_800_600_0_00_images_artikelfotos_februari2021_LDC_2021_CC_020_W_Groot.jpg 

KEiRELS: duo met Chris Corn & Bart Mareen (Bieze Baaze) is een nieuwe band ontstaan in de covid pandemie.


De meest gebruikte kanalen zijn facebook, youtube en enkele andere. Het is eigenlijk een beetje een kakafonie van aanbiedingen als je geluk hebt die te krijgen. Daarom is er een nieuw initiatief op Facebook dat tot doel heeft zo veel mogelijk live streams te centraliseren. Iedere  muzikant, groep of andere in de sector krijgen de kans zijn evenement(en) aan te kondigen  en zodoende meer  bekendheid te geven aan hun groep, een CD , Vinyl, of single release, voorstelling van een nieuwe band, etc .

Dit nieuw initiatief dat Live Stream Events en onze Belgische muzikanten/artiesten ondersteund, noemt is hier te vinden https://www.facebook.com/groups/823402518213519


Ook oudere/voorbije live stream video's/links zijn er ook welkom. Op die manier krijgt het thuiszittende "Jan publiek" alsnog de kans om van voorbije evenementen te kunnen genieten.
Met dit initiatief wensen de beheerders de talrijke muzikanten, acteurs en anderen een centraal punt aan te bieden om hun video's beter kenbaar te maken.

 

Artikel: De Clercq Marc

Foto's: De Clercq Luc, De Clercq Marc

 

0
0
0
s2smodern