Ik heb God gezien

God.jpg

Je kijkt ernaar uit om één van de betere gitaristen (David Piedfort) die ons kleine landje rijk is aan het werk te zien en dit samen met een andere grote meneer Bart Buls maar aan de ingang krijg je te horen dat dit optreden niet door gaat.


Gelukkig was er een tweede band voorzien later op de avond. Een band die we jaren geleden op de Speculoosfeesten te Lembeke  “tegen het lijf liepen” maar nu voor het eerst in een nieuwe bezetting  te zien was. Tevens waren ze ieder jaar te horen als afsluiter op het Veerleplein tijdens de Gentse Feesten.
We hebben het over Never 2 late “van over ‘t kanaal” uit het warme Evergem. Ze noemen zichzelf een ambiance  rock/coverband en we kunnen dat beamen.

N2L.jpg

Eind vorig jaar stopte de band  na meer dan 20 jaar in vorige bezetting. Zanger van het eerste uur Chris Coene  bleef samen met zijn kompanen Ann Huysse, Davy Van Engel en Nederlander Fred (Fiber) ter Borg niet bij de pakken zitten. Zij zochten en vonden na een winterstop nieuwe leden in Erwin Andries, Johnny Welkenhuysen en Wim Neyt en de band kreeg al gauw weer zijn drive. Jammer genoeg, zoals bij zovelen dit jaar, werden de meeste optredens afgelast en zo kon het publiek afgelopen donderdag Never 2 Late pas voor het eerst live aan het werk zien maar ook op de VR Stream van het Veerleplein.

          Wim_Neyt.jpg       Fred.jpg


Vanaf de eerste noten ging het vlot met een nummers van Rare Earth en Spencer David. We hoorden vooral ritmische medley’s uit velerlei periodes. Zo schuwt N2L het niet om over te stappen van oldies naar Soul via New Wave, Bamba, Rock ‘n’ roll, Elvis, Vlaamstalige songs, Punkrock, etc. Met veel plezier aanhoorden we de “gouwe ouwe” van Chris Montes “Let’s dance” die in het gelijknamig nummer van Bowie overging , Knap gezien. Een mooie afwisseling van hits en stijlen werd ons deel en het werkte.  Arno, U2, Radiohead, Sham the Sam, The Monkeys, Red Zebra. Erg opvallend maar O zo leuk met de nodige ludieke toets was “Surfing Birds” van The Trashmen. Een gedurfd maar zeker geslaagd repertoire door "dat klein manneke met zijn grote bas” en vooral het opvallend knap gitaarwerk gitarist Wim Neyt tot grote hoogte geleid werd. De verdiensten van de andere leden waren er ook niet minder om. Prettig is afwisseling en samenzang van Chris, Daf Dof en Ann en de kapriolen van Fred ter Borg op keys. De Band is een uitstekend en energiek geheel en we voorspellen hen een mooie toekomst.

Tijdens de vernieuwing maakten de heren en dame ook nog even de tijd om de volgende prachtige Nederlandstalige song voor hun fans op te nemen.

Bandleden
Chris Coene: lead/backing vocals
Ann Huysse: lead/backing vocals
Day Engel (Daf Dof): lead/backing vocals
Fred ter Borg: Keyboards
Erwin Andries: drums
Wim Neyt: Lead guitar
Johnny Welkenhuysen: bas

Klik op de video voor een fotoreportage (music by David Ronaldo)

Link naar de live VR-Stream video https://www.facebook.com/watch/?v=1601543893338065

Artikel en foto's: Marc De Clercq

0
0
0
s2smodern