Veerleplein schud een Joker uit de mouw

Ace__The_Jokers_2.jpg

Dankzij videostreaming kunnen Gentse Feesten liefhebbers toch nog genieten van de vele  live optredens tijdens hun favoriete stadsfestival. Helemaal anders en iets kleiner. Bij deze videostreaming worden de beelden van verscheidene camera’s en een geluidmix van de PA tesamen gebracht naar de regiekamer alwaar alles live gemixt en direct online gaat. Een knappe verwezenlijking.
Vele van die optredens zijn blijvend te zien op youtube. Voor het Veerleplein klik je hiervoor op het youtube kanaal van VR Stream https://www.youtube.com/channel/UCKGhlAWOj0cgdyZXKN4JtOQ

 

Chris_Corn.jpg Chris__Peter.jpg


Als eerste was Chris Corn (begeleid op drum door Peter De Bosschere) aan de beurt. Chris Corn een singer/songwriter uit Lochristi zagen we vorige week op een andere locatie. Chris heeft in zijn lange carrière heel wat projecten aangeboord. De laatste jaren verzorgt hij meestal optredens als soloartiest op allerlei evenementen. Met een repertoire van meer dan 300 nummers is er wel wat voor ieders oor. Een zanger met een hart van goud die onlangs zijn 100ste dagelijks covid optreden afsloot veelal voor de zwakkeren en ouderen in onze gemeenschap. Chris werkt  momenteel aan een nieuw project "Walis" samen met enkele muzikale vrienden maar door de covid crisis is dit niet op tijd klaar geraakt voor de Gentse Feesten.

Ace__the_Jokers_1.jpg


Headliner van de avond was de Hottest coverband uit het Eekloose. Zij luisteren naar de naam Ace And The Jokers. De bandleden zijn stuk voor stuk gedreven en ervaren muzikanten met dat extra toetsje. De groep brengt voornamelijk gedurfde covers uit de jaren 70 en 80 zo kregen we pareltjes als “Mr Blue Sky” (ELO), “Pinball Wizard” (The Who), “Big in Japan”, “Eloise” en “Are friends electric” te horen. Niet de gemakkelijkste songs om live tot een goed einde te brengen.
Superactieve zanger Marnik bracht al gauw een zittend publiek een zitje hoger, ze zweefden als het ware boven hun stoel uit. Een prachtig en gedreven optreden met hier en daar een ludieke toets al vrees ik dat iemands vrouw haar speeltje voorgoed kwijt is.  Ace And The Jokers zette onlangs de videoclip “Covid 19” op youtube 

Dit is een bewerking (met eigen tekst) van het gekende “België” van de Nederlandse band “Het Goede Doel”.
 Nog snel even meebrullen op Duitse hits zoals "Major Tom", "Verdammt ich liebe dich” en afsluiter "I was made for loving you".  
Ja Love was in the air en we zullen het geweten hebben
Ace & The Jokers bestaan dit jaar 20 jaar en wilden dit zowaar  vieren met een nieuwe spetterende show maar die werd tot nader order uitgesteld. Uitstel is geen afstel dus we hebben mooie vooruitzichten.

Leden band
Marnik "Ace" Bellecoste - Lead Vocals/Rhythm Guitar.
Vic "The Maestro" Van Damme - Lead Guitar/Backings.
Danny "Doc" Verstraete - Keyboards/Synths.
Fons "Fonzie" Van de Velde - Drums/sequencers.
Hendrik De Mets - Bass.
Isolde Willems – Vocals

Klik op de video voor een fotoreportage (music by David Ronaldo)

Artikel en foto’s: Marc De Clercq

 

0
0
0
s2smodern