Like a Virgin

Caroline_Clement_1.jpg

THE KEY IS MOTIVATION. De sleutel is inderdaad motivatie en die is er genoeg zo blijkt uit de verschillende mogelijkheden die men toch krijgt in deze moelijke tijden.

Caroline_Clement_2.jpg

Dezer dagen kun je de Gentse Feesten op alternatieve wijze beleven. Er zijn heel wat initiatieven. Zo kan men zowel streamend als live optredens beleven althans op sommige plaatsen. Het is dan ook voor de organisators een hele voorbereiding om beide tot een goed resultaat te maken waarvoor dank. Voor de gelegenheid en uit nieuwsgierigheid reserveerden we in een bubbel op het “Veerleplein”. Plaats van het gebeuren is niet het Veerleplein zelf maar in het IVV Sint Vincentius in de Sint Margrietstraat. De optredens zijn gratis maar reserveren is noodzakelijk (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)
Het programma op het Veerleplein bestaat elke avond van de Gentse Feesten uit twee delen. Of een livestreamversie van andere optredens in Gent gevolgd door een live band ter plaatse of twee live bands. De huidige covid regels en social distancing worden in acht gehouden daarom is het ook een zittend optreden.

Mydonna_1.jpg


Zondagavond bestond uit livestreambeelden (19u00) en een optreden van de Madonna Tribute band MYDONNA (21u00)
Niet alleen wil het oog ook wat maar ook het oor en beiden werden meer dan bevredigd. Een kort verslag. Mydonna  tribute band ontstond een paar jaar terug uit een basis van drie gekende Gentse muzikanten (Peter De Bosschere, Luc Waegeman en Wim Deliveyne) die samen ook in andere bands spelen “Needles & the Pain Reaction”, “Chasse Patate” Door omstandigheden kende de groep begin dit jaar een wijziging. Zangeres Gudrun Roos werd vervangen door Caroline Clement en gitarist Wim door Thomas De Schepper.
Velen waren aangenaam verrast door dit eerste optreden en dat was te zien in het enthousiasme  van het publiek dat moeilijk stil kon zitten. Madonna is niet de gemakkelijkste om te coveren maar de groep deed dit met verve. Een wervelende show mede dankzij zangeres Caroline wiens stem toch prachtig dichtbij de originele ligt. Heel leuk om te horen. Ook de danspassen en snelle  pakjeswissels konden velen, zo niet iedereen bekoren . We vermoeden dat sommige ogen bijna uit hun kassen rolden, tenslotte is dit toch Madonna hé en die maakt het graag “iets” opvallender. In een niets aflatend ritme krijgen we alle hits zoals” Holliday”, “Bordeline, “ Papa don’t preach”, “La Isla Bonita, “Vogue”, “Hung Up”, “Material Girl” en als toemaatjes “Like a virgin” en “Into the groove”  voorgeschoteld.

Mydonna_2.jpg


Al zien de Gentse Feesten er voor ons dit jaar niet zo druk uit door het covid gebeuren toch zal er een verslag hier en daar te lezen zijn van enkele live optredens.
Of die Italianen echt beter zijn weten we niet misschien moeten we dat eens aan den lijve ondervinden.


Klik op de video hieronder voor een fotoreportage

 


Tekst en foto’s Marc De Clercq

0
0
0
s2smodern