De "noten" vallen weer onder de Kleine Notelaar

Biezen.jpg

Velen hebben vast hun reisje, café of restaurantbezoek, dagtripjes naar de kust enz moeten missen tijdens de lockdown, onze voornaamste gemis was live optredens allerlei.
Voor het eerst sinds lange tijd waren we in de gelegenheid een optreden bij te wonen zij het onder beperkende covid regels maar dat kon de pret niet drukken.
Plaats van het gebeuren De Kleine Notelaar te Vlassenbroek- Dendermonde gelegen in één van de vele meanders die de Schelde aldaar rijk is. Buitenconcerten met maar liefst vier bands en “legendarische” namen. Gezellig onder moeder  “ Eli’s“ talrijke paraplu’s of waren het tentjes.

_MDC2697_Aangepast.jpg


Bart Buls en Jan Hautekiet mochten de spits afbijten.                                                                                   
Jan hautekiet kennen de meesten van zijn radiowerk bij StuBru en Radio 1. Jan genoot in een ver verleden ook een opleiding piano /kamermuziek. Zij passie voor muziek maken van hem de perfecte begeleider die af en toe ook eens een solootje mag brengen.
Bart Buls is een gekend fenomeen. Hij treed regelmatig solo op maar verzorgd tevens het betere baswerk bij Guy Swinnen, en Roland. Ook het Bart een eigen band genaamd Bulsjivism (samen met Ben Crabbé en David Piedfort). Met zijn doorleefde soms diepe, veelzijdige stem en op akoestische gitaar bracht hij ons enkele nummers uit de CD, vorig jaar samen met Jan opgenomen same met een resem prachtige songs van Chris Rea, Warren Zevon, Oasis, Tom Petty, Depeche Mode en Dire Straits. Een akoestische set om de vingers van af te likken.

_MDC2785_Aangepast.jpg

David Ronaldo & the Dice
Dit trio was voor ons totaal onbekend maar bij de eerste tonen wisten dat het goed zat.
Ronaldo en friends brengen een mengeling van eigen nummers uit het vorig jaar uitgebracht album “Citizen of the World” doorweven met covers van ’s werelds grootste singer songwriters en gitaargoden. Warme rock, americana, country en af een toe kregen we een ware portie van het grootste festival ooit “Woodstock”. Joe Cocker, Neil Young, Jimy Hendrix, Canned Heat dat lusten we wel.
Voorzien van een prachtige akoestische Gibson "zegende" David Ronaldo ons met zijn krachtige rauwe stem maar vooral met veel gevoel. We waren tevens sterk onder de indruk van Charly’s bluesy gitaar maar vooral van diens solo’s. Een mooie aanvulling van de band is Marco Epis die meerdere tokkelinstrumenten voor zijn rekening neemt. Een multi percussionist zeg maar. We zijn fan.

 

_MDC2854_Aangepast.jpg


Chris Corn
Chris Corn  is een singer songwriter  uit Lochristi en heeft verschillende projecten afgetast in het verleden. De laatste jaren verzorgt hij heel wat optredens als soloartiest op allerlei evenementen. Met een repertoire van meer dan 300 nummers en een stem als een klok komt hij in ieders muzikale buurt. Een zanger met een hart van goud die onlangs zijn 100ste dagelijks covid optreden afsloot veelal voor de zwakkeren en ouderen in onze gemeenschap. Tijdens de “mini Gentse Feesten” zal Chris regelmatig te zien en te horen zijn. Momenteel werkt hij aan een nieuw groepsproject Walis”
We hoorden hier onder andere songs van Elvis Costello, Crowded House, Editors, Mumford & Sons, een prachtige bewerking van Queen’s  “Too much love will kill you” en "Veronica" (Elvis Costello) als afsluiter.

_MDC2879_Aangepast.jpg

Erik Van Biesen, Peter De Bosschere & Steph
Goeie wijn behoeft geen krans en dat kan men ook van dit gelegenheidstrio zeggen. Erik Van Biesen kennen de meesten als gitarist van  Gorki 2.0, The Paranoiacs en Revenge 88. Een kleine legende. Peter De Bosschere een Gentse drummer die bij heel wat bands speelde en nog speelt: Give Buzze, Shapeshifted, Needles & the Pain Reaction, Faute Bend, Chasse Patate en de tribute band Mydonna. Stefan Uytvanck: singer songwriter regelmatig te zien in folk-, blues-, en rockbands maar ook klassieke concerten en Night of the Proms zijn hem niet vreemd. Samen een serieus allegaartje dus.
Je zou het niet geloven maar de heren hadden nog nooit samen op een podium gestaan zonder enige repetitie of voorbereiding, alleen maar spelen en hoe. Dit versbakken trio bracht ons voornamelijk "Van Biesen" en "Gorki" songs afgewisseld door enkele covers.
Erik had al snel het “Heilige Water” gevonden met een nummer uit zijn eerste CD “Closer to the end of sound”.  We hoorden verder covers van onder andere Neil Young  “Helpless” (subliem begeleid door Steph) en Gorki nummers “Anja”, “ we bouwen aan de toekomst”, “Mia” en enkele songs uit de tweede CD “Summer of the Red Roses”wisselden elkaar af . Een “tip of the hat” voor zowel Peter De Bosschere als Steph Van Uytvanck voor de uitstekende begeleiding.
Als afsluiter kregen we een onverwachtse gast onder naam van Eli Tackaert (De Kleine Notelaar) die op onverbloemde wijze MIA bracht.
Een prachtig begin van wat hopen een nieuw muzikaal seizoen word.

In samenwerking met 10’ke’s music project 

Klik op de video hieronder voor een fotoreportage( muziek David Ronaldo)

Tekst en foto’s: De Clercq Marc

0
0
0
s2smodern