Tussen de soep en de patatten

Sergio.jpg

Op deze laatste dag van de Zaffelaarse Belevenissen waren er twee zekerheden. Eén we hebben geen soep gezien en ook geen patatten gekregen maar wel veel kleine en grote maar vooral heel lekkere versnaperingen.Twee: we hebben ons flink geamuseerd. Enfin een prachtig van wat toch wel een marathon weekend geweest is voor velen. Eindelijk hebben we ook onze olifant zijn veel te lange “haren” kunnen bijwerken. ’t Was echt nodig. Traditiegetrouw waren ook een flink aantal notabelen te gast zo zagen wij onder andere Miss Belgïe 2019 Elena Castro Suarez  geflankeerd door Darline Devos, Roland Liboton, Guy Pieters en zo meer.

b_800_600_0_00_images_artikelfotos_augustus2019_olifant.jpg

De allerlaatste dag van de afgelopen Zaffelaarse Belevenissen zal bij velen nog lang in het geheugen gegrift staan als alweer een meer dan geslaagde avond vol plezier en vertier. Eigenlijk was het hele vier dagen weekend er eentje om in te kaderen.

De dag begon reeds kort na de middag waar toch een 400 tal senioren gezellig samen  tafelden terwijl Jo Vally hen vergaste op een noot muziek met stijl.

Rond 17.00 was er een avond rommelmarkt en omstreeks 18.00 een Verenigingen markt.

Wij waren er natuurlijk als de kippen bij voor een eerste optreden ’s avonds in de grote tent en dit was niemand minder dan de gekende Serge Quisquater ofte gewoon Sergio. Velen kennen Sergio als zanger van eigen liedjes maar hij heeft ook een rijk gevuld verleden. Het moet zowat 30 jaar geleden zijn dat hij zijn eerste plaat uitbracht, vormde het duo “Touch of Joy” met zangeres Xandee, vertegenwoordigde Belgie op het songfestival in 2002, presenteerde de Foute Quiz en nog zo veel meer. Dit allemaal terwijl er ook met regelmaat solo singles werden uitgebracht. Een uiterst bezige bij dus. Je kunt Sergio geen “opwarmer” meer noemen ( misschien is hij dat zelfs nooit echt geweest) maar zeker is dat hij het publiek lekker  klaarstoomt voor het volgende. Met een goed gevulde emmer aan Vlaamse populaire songs waaronder een hoop  eigen singles kreeg “Cowboy Billy” het ganse publiek al snel op dreef. Een schare schone fans trokken daarbij het voortouw. Voor je het weet is het alweer voorbij maar geen nood de headliner van de avond stond reeds in de startblokken.

Edje_Ska.jpg

Niemand schijnt ze te kennen (tot onze verbazing) en wisten ook niet wat te verwachten. Dat dit knotsgek zou kunnen zijn deed de naam “Edje Ska en zijn Pilchards” reeds vermoeden. Al zwemmen ze niet in de Noordzee of een Atlantische Oceaan, Edje  en kompanen  zwerven vooral rond in Brugge en omgeving. Begrijpelijk dus dat ze West Vlaanderen onveilig maakten en nu was Zaffelare aan de beurt. Een proefkonijn als het ware.

The_Pilchards.jpg

De kleine maar knotsgekke is zanger Edje is het middelpunt van deze party liveband. Niet verwonderlijk dat deze Aartrijkenaar een gezond muzikaal verleden heeft. Naast een solocarrière deelde hij ook he podium met zijn band. Edje  bracht in het verleden regelmatig singles uit en dit vooral in het Brugs dialect. Zo stond hij met “Problemen in minnen hof” tien weken genoteerd in de Vlaamse Ultratop  Samen met de Pilchards brengt Edje eigenzinnige bewerkingen van populaire songs. Daarbij schuwt hij het niet om bovenop tafels tussen het publiek de boel op te zwepen. Zaffelare kreeg een meer dan twee uur durende show op hun maag en zo te zien werd dat allemaal lekker verteerd. Brullen zwieren, zwaaien en door de knieën gaan, we deden het allemaal.

We mogen met een gerust hart stellen dat de 2019 editie van de Zaffelaarse Belevenissen met een zeer gevarieerd programma opnieuw een groot succes was.

Klik op de videolink hieronder voor een fotoreportage

 

Artikel en foto's: Marc De Clercq

0
0
0
s2smodern