Oempalapapero

b_800_600_0_00_images_artikelfotos_augustus2019_Zohra.jpg

Het begint een beetje op de Gentse Feesten te lijken daar in Zaffelare. Afgelopen zondag kon men er naar een hele waaier aan bands gaan kijken zowel op de "Zaffelaarse Belevenissen" of in de cafétaria van sporthal ’t Veerleveld. Een hele boterham voor deze reporter.

Niet de minste namen stonden in de namiddag op het programma, een overzicht:

De Zaffelaarse Belevenissen: die startten eigenlijk reeds in de voormiddag met een aperitiefconcert dat door weersomstandigheden niet in de tuinen van “De Keyzer & de kok” maar in de tent achter de kerk. Het aperitief werd muzikaal opgeluisterd door de Xeado live band die voornamelijk muziek met een Franse knipoog brengt.

In de vroege namiddag kwam de Ketnetband als eerste aan bod in de grote tent achter de kerk. Het bleek al snel dat die nog steeds razend populair zijn, getuige de vele ouders met kinderen en ook de uitgebreide fotosessie achteraf.

Even voor 17.00 stonden de vele fans klaar voor de plaatselijke zanger Chris Corn met zijn band The Beautiful  Imperfections voor wat later zou blijken een zeer gesmaakt optreden te zijn. Na slechts enkele maal in deze nieuwe bezetting te hebben opgetreden “draaien” ze duidelijk op volle toeren en zijn klaar voor meer. Het publiek voelde zich duidelijk in zijn sas zo ook ondergetekende. Het repertoire dat CC & TBI brengt is dan ook een uitgelezen keuze van bekende en onbekende pareltjes.

Ketnet_band.jpg Ketnet band    CC__TBI.jpg Chris Corn & TBI

Rond 19.00 was dan de langverwachte Jelle Cleymans en zijn El Bandidos aan de beurt. Jelle en zijn band brengen samen met twee gasten een veelheid aan populaire Vlaamse levensliedjes. Al hoorden we eerder andere geruchten waren Jelle’s centrale gasten John Terra en verrassend ook William Boeva die toch wel een behoorlijk mondje kan zingen. Vlaamse artiesten zoals Will Tura, Willy Somers maar ook Nederlandse zoals Rob Denijs , Danny Demunck en André Hazes komen ruimschoots aan bod in enkelvoudige en medley stijl. Met gerust hart kan men stellen dat een propvolle heel erg voldaan was na dit optreden  Ook hier was een fotosessie met Jelle Cleymans en kompanen .

Zowat iedereen stond rond 21.00 te drummen voor 2 Fabiola. Gelijk gingen  Pat Krimson en Zohra Aït-Fath volluit met hun eurodance show. Velen jongeren hadden hun beentjes hierop gestrekt in de jaren 90 en daarna. Een uitstekende kans om dat nog eens over te doen en dat deden ze, allemaal. Ze gingen zelfs door de knieën op vraag van Zohra. Een nietsontziende show met uiterst dansbare muziek met zowel eigen werk als enkele covers is wat de Zaffelaarse beentjes te beurt viel. We hoorden eerder dat 2 Fabiola eind 2020 stopt met optreden wat toch heel jammer is en een gemis. Na een uurtje  neemt Patje vanuit de “toren” naadloos  de live show over met de “DJ set Pat Krimson”  en het ritme blijft er zodoende in. Hierna volgde DJ Dries die de avond vervolledigde tot in de late uurtjes.

Jelle_Cleymans.jpg   Jelle Cleymans en de El Bandidos (John Terra, William Boeva)

We zagen op zondag tijdens de Zaffelaarse Belevenissen een behoorlijke variatie aan muziekstijlen en bands en het mag gezegd worden het was een perfecte keuze.

Aan de overzijde van de straat staat de Sporthal 't Veerleveld van Zaffelare met daaraan gekoppeld de cafetaria. Uitbaters en tevens muziekliefhebbers Petra Wauman en haar man Peter de Brabander vierden hun laatste grote kermis met optredens van twee bands die we tussendoor bezochten.

Het was niet de eerste keer (en hopelijk niet de laatste keer) dat The Henchmen de namiddag mochten opluisteren met toch wel aparte maar o zo mooie muziekkeuze. Ondanks ons kort “verblijf” konden we genieten van “Saturday Night”, “Rebel Rebel”, “The Jean Genie” en “Get it on”. Prachtig die nostalgische kwaliteitssongs opnieuw te horen.

Taxi_Lane.jpg Taxi Lane     The_Henchmen.jpg  The Henchmen

Na een behoorlijke pauze en tussendoor eens weggeglipt te zijn uit de grote tent, waren we opnieuw ter plaatse in de cafétaria om van “Taxi Lane” eveneens een kort maar krachtig stukje muzikaal vertier te ontvangen. Hoe kan het passen?

Het werd een drukke zondag maar een voldane.

Klik op de videolink hieronder voor en fotoreportage

 

Artikel en foto's: Marc De Clercq

0
0
0
s2smodern