Mosselen met Spaghetti !!

Moltenis.jpg

Ja “mosselen met spaghetti “dat is de vraag die ons word gesteld op een vroeg uur wanneer men de aanvankelijke titel leest. Nee de Molteni’s is geen merk van spaghetti maar is de muzikale omlijsting na het mosselsouper. “Omlijsting” is dat een kader? Veel geduld als we hebben nemen we snel een pilletje voor de hoge bloeddruk en leggen uit dat de Molteni’s een ludiek muzikaal gezelschap is dat feesten en dergelijk opluistert. “ Ludiek” en “opluisteren” is dat… nee nee we willen het niet horen en vooraleer we een chronisch infarct krijgen gaan effe naar buiten “de kippen vergeten eten te geven”.

De Zaffelaarse Belevenissen dag twee stond in het kader van een mosselsouper (friet met stoverij was ook mogelijk)  gevolgd door een optreden van de Molteni’s . Een goed gevulde tent kon meermaals aanschuiven voor de overheerlijke mosselen met frietjes  ons klaargemaakt door Jo Catering .

Met een goed gevulde maag  kregen we De Molteni’s op ons bord. Zij zijn een knotsgekke muziekgroep en brengen meezingers voor alle leeftijden, liedjes vooral uit het verleden geplukt. Vlaams-, Frans of Engelstalig het maakt allemaal niet uit zolang het maar de feeststemming bevordert. Molteni verwijst naar de vroegere Eddy Merckx sponsor en dat is te zien aan hun outfit.

Eddy_2.jpg

Gezien dit trio dezelfde familienaam dragen vermoeden we dat ze broers zijn. Eddy is de lijder van de groep, Danny duidelijk het “kakkenestje” en brave djoel en Rudy is de meest geavanceerde sukkelaar.

Voormalig wielerkampioen Rudy zingt in een Eddy Wally mix “als muiletrekker ben ik geboren” met een prachtige baritonstem (met nadruk op bari). Een geboren sjacoche

Links van Rudy en rechts van Danny (in het midden dus) zingt en praat Eddy de medleys aan elkaar daarbij combineert hij dat ook met de werkelijkheid. Zo heeft hij nog steeds zijnen sjaal ergens laten liggen. Niemand hem gevonden?

Michel Delpèche was ook van de partij “Pour un flirt avec toi” nee Rudy, ge moogt dan nog de Ronde Van Vlaanderen gewonnen hebben maar…. En "geef me een kus", daar doen we ook niet aan mee.

Rudy.jpg

De meezingers werden aaneengeregen en het publiek is in goeie doen. Een bekend Zaffelaars persoon werd op het podium gevraagd  om de eerste bewegingen van “Tante Selle” (van De Piepkes) aan te leren waarna alle blauwe T-shirts mee op het podium kwamen en in koor “Mijn Tante Selle is uw Tante Selle en ik wou dat ik haar nu ne keer kon bellen maar dat gaat niet Tante Selle is dood” opvoerden. Met absolute zekerheid de hoog vlieger van de avond.

Een “tip of the hat” voor Eddy die op meesterlijke wijze Mia (Gorki) speelt op mondharmonica. Vooraleer definitief af te sluiten  krijgen we nog eens “Komvan da daak af” waarna de familie Molteni ons liet genieten van de levenswijsheid “Always look on the bright side of life”. Applaus

De Molteni’s beweren dat ze geboren zijn voor een geslaagd feestje en we kunnen dat alleen maar beamen (oei zijn we nu opeens serieus)

Klik op de videolink hieronder voor een fotoreportage

Artikel en foto's: Marc De Clercq

 

0
0
0
s2smodern