"Malse Veerle" of Veerle Malschaert?

Veerle_1.jpg

Malse Veerle” of Veerle Malschaert? Wij dachten in eerst instantie aan beide .

Vrijdagavond zijn de Zaffelaarse  Belevenissen zijn van start gegaan met een ware topper, opnieuw een juiste keuze van de organisatie. Voor velen was het een beetje afwachten om Gentse comédienne en actrice Veerle Malschaert aan het werk te zien daar het grote publiek ten onterechte denkt (op een enkele uitzondering na) dat standup comedy een mannenwereld is. De aanwezigen hadden ook dit keer gelijk en sommige lagen zelfs meermaals krom van het lachen.

Aanvankelijk begon de nu 44 jarige (nee je kunt het niet omdraaien) Veerle haar carrière als actrice bij verschillende Vlaamse gezelschappen. In 2006 was ze één van de vijf finalisten van de Casino Cup. Vanaf 2008 na  toert Veerle door Vlaanderen met haar verschillende comedy shows.

Veerle_2.jpg

Veerle Malschaert opende het Zaffelaarse vierdagenfeest met een ware tsunami aan woorden, bekkentrekkerij en sublieme of boerse leute. Het kon allemaal en was netjes verweven in een tweedelige show. Thema’s waren onder meer de liefde, het vrouwelijk lichaam, mannelijke uithangsels en de (na)geboorte van kinderen. Thema’s die uitgestreken en eveneens op listige manier terug aan bod kwamen. Veerle bespeelt het publiek meedogenloos en met verve, haar opleiding (meester in de dramatische kunst) zal daar niet vreemd aan zijn. Al snel neemt ze een paar (in dit geval toch een zestal) “slachtoffers “ uit het publiek die de rode draad vormen door de hele show. Uitmuntend was de gezongen “verhalenbundel” waarin ludieke situaties in razendsnel tempo elkaar opvolgden.                                     

Het is ons onduidelijk of deze show nu een een combinatie was van eerdere shows en dat leek erop maar het moet gezegd “Soldiers of love“ of niet maar naast alle romantiek hebben we ons graag laten meeslepen.

Al bij al kunnen we met een gerust hart stellen dat deze “Mokke van de Muide” het geweldig doet. We zijn ervan overtuigd dat alle aanwezigen het daarmee eens zijn. Een verfrissing om deze “Ecodiva” aan het werk te horen en te zien.

Meer over de Zaffelaarse belevenissen hier=> https://www.zaffelaarsebelevenissen.be/

Klik op de videolink voor enkele sfeerbeelden.

 

Artikel en foto’s: Marc De Clercq

0
0
0
s2smodern